Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Τραμπ είναι ρατσιστής

Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Τραμπ είναι ρατσιστής

Ποσοστό 49% των Αμερικανών ψηφοφόρων, μεταξύ αυτών κι ένα ποσοστό 11% των Ρεπουμπλικάνων, πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ρατσιστής, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Quinnipiac University).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ποσοστό 22% των Ρεπουμπλικάνων αλλά και το 55% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμούν ότι ο πρόεδρος Τραμπ “έχει ενθαρρύνει ανθρώπους που έχουν ρατσιστικά πιστεύω, να τα εκφράσουν δημόσια”.

Ωστόσο, το 50% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι το βασικό κίνητρο της πολιτικής μετανάστευσης του προέδρου Τραμπ είναι “ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον έλεγχο των συνόρων μας.”

Από την άλλη μεριά, ποσοστό 44% εκτιμά ότι το βασικό κίνητρο είναι οι “ρατσιστικές πεποιθήσεις του”.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε τις αντιδράσεις των Αμερικανών σε μια σειρά ζητημάτων που προκαλούν αντιδράσεις, όπως, η συνοριακή κρίση, η σημασία της ευγένειας στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, η αξιοπιστία του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό 60% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, μεταξύ αυτών ποσοστό 21% των Ρεπουμπλικάνων, και 95% των Δημοκρατικών, πιστεύουν πως η πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αποτελεί “παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να περιγράψουν με μία λέξη πώς αισθάνονται για τα παιδιά των μεταναστών που χωρίζονται από τις οικογένειές τους στα σύνορα. “Λυπηρό”, “τρομερό”, “αηδιαστικό”, “σπαρακτικό” ήταν μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες φορές.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε η άποψή τους για τη σημασία της “ευγένειας” στον πολιτικό διάλογο, αλλά και για το αν συμφωνούν με την άποψη ότι: “η έλλειψη καλών τρόπων σήμερα στην πολιτική, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα”. Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την έλλειψη ευγένειας, ο πρόεδρος Τραμπ ή το Δημοκρατικό Κόμμα, το 47% των ψηφοφόρων θεωρούν υπεύθυνο τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ το 37% θεωρούν υπεύθυνους τους Δημοκρατικούς, υπογραμμίζοντας τις εσωκομματικές διενέξεις για τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος.

Ποσοστό 38% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι τίμιος, ενώ το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 18% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων.

Από την άλλη μεριά, ποσοστό 93% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter