Οι μισθοί στον πάγκο του Προκρούστη

Οι μισθοί στον πάγκο του Προκρούστη

Διάταξη που ούτε στις πιο τρελές του προσδοκίες δεν ήλπιζε ο Τόμσεν ότι θα πρότεινε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός «ανεργίας» Γιάννης Βρούτσης.

Είναι μια τροπολογία με την οποία μπορούν να μειωθούν και επίσημα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%. Μισή εργασία, μισή αμοιβή, μισή ζωή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέβαλλε εαυτόν.

Μετά την απελευθέρωση ουσιαστικά των απολύσεων, ο Γιάννης Βρούτσης δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τον μισό χρόνο όσους εργαζόμενους κρατήσουν δίνοντάς τους μισή αμοιβή και συμπληρώνοντας το κράτος το 60% του υπόλοιπου.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη σπρώχνει κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία στον γκρεμό, τους πολίτες στην ανεργία και τα νοικοκυριά στη φτωχοποίηση.

Σε μερικούς μήνες χιλιάδες λουκέτα θα εμφανιστούν σε όποιες επιχειρήσεις καταφέρουν να ανοίξουν μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Και η αιτία είναι πάρα πολύ απλή. Τα ελληνικά νοικοκυριά δεν θα έχουν διαθέσιμο εισόδημα για τίποτα παραπάνω από το φαγητό τους και αυτό πετσοκομμένο.

Με την ανεργία να εκτοξεύεται σε ποσοστά 2010 και πιθανόν ακόμη παραπάνω, με ένα πολύ μεγάλο τμήμα των εργαζομένων να έχουν υποστεί μείωση 20% στους έτσι κι αλλιώς μικρούς μισθούς τους η ελληνική κοινωνία θα μοιάζει με ερημικό τοπίο.

Ταυτόχρονα τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά, επιστρέφοντας και πάλι στην κατάσταση που τα είχαν φτάσει οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μοναδική της φροντίδα είναι να σώσει κάποιες επιχειρήσεις, τα φιλικά της πολυταϊσμένα ΜΜΕ αλλά και να κλείσει κρατικές επιχειρήσεις ώστε να ωφεληθούν οι γερμανικές εταιρείες όπως με καμάρι μας ενημέρωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφορώντας για τους άνεργους εργαζόμενους .

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό. Μόνο μια οργανωμένη αντίδραση θα μπορέσει να περιορίσει την κρίση στην οποία στοχευμένα μας οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter