Οι «μπάτσοι του Facebook» λογοκρίνουν ξανά το Documento

Οι «μπάτσοι του Facebook» λογοκρίνουν ξανά το Documento

Στο στόχαστρο των «μπάτσων του Facebook» μπήκε για μια ακόμη φορά η εφημερίδα Documento.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος στο apokalypseis.com οι αρμόδιοι των Ellinika Hoaxes με μια πρωτοφανή, παράνομη και προκλητική ενέργεια και κάνοντας κουρέλια την συνταγματική κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου, «κατέβασαν» τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, τέσσερις αναρτήσεις του δημοσιογράφου που σχετίζονταν με την εφημερίδα Documento, με το προκλητικό αιτιολογικό ότι αυτές παραβιάζουν τους όρους σε ότι αφορά το σπαμ!

Ή πρώτη δημοσίευση αφορούσε την αναδημοσίευση στο facebook , απόλυτα τεκμηριωμένου ρεπορτάζ που έκανε ο Μάκης Νοδάρος για την Ηλεία σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις και τις εξελίξεις από την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων του κορονοϊού αντίστοιχα σε πολίτες της περιοχής. 

Η δεύτερη δημοσίευση αφορούσε την επίσημη ανακοίνωση της εφημερίδας Documento ότι το Documento, το documentonews και το koutipandoras θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής με τηλεεργασία με σκοπό να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τον κορονοϊό . Οι «μπάτσοι του Facebook» και σε αυτή την περίπτωση χαρακτήρισαν την ανακοίνωση της εφημερίδας ότι παραβιάζει τους όρους σε ότι αφορά το σπαμ και την «κατέβασαν» !

Το ίδιο έπραξαν και με την τρίτη και την τέταρτη δημοσίευση που αφορούσαν την ανακοίνωση της εφημερίδας Documento ότι θα δοθεί δωρεάν η ηλεκτρονική της έκδοση την ερχόμενη Κυριακή σε μιά προσπάθεια να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δημοσιογραφία , λειτουργούν ως κριτές – μπάτσοι του διαδικτύου , λογοκρίνουν την δουλειά επαγγελματιών δημοσιογράφων και απαξιώνουν μαχητικές εφημερίδες στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι υπεράνω της συνταγματικής κατοχυρωμένης ελευθερίας του Τύπου, του κώδικα δεοντολογίας των επαγγελματικών δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας αλλά και της ισχύουσας νομοθεσίας …

Είναι όντως ; Και αν ναι από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα ;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter