Οι μπίζνες του άριστου Κυριάκου στην Εθνική, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC HISTORY, το Docville, βιβλίο για το Ρεμπέτικο και μια ειδική έκδοση για την Ενέργεια

Οι μπίζνες του άριστου Κυριάκου στην Εθνική, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC HISTORY, το Docville, βιβλίο για το Ρεμπέτικο και μια ειδική έκδοση για την Ενέργεια

Ο Κήρυκας του επιχειρείν. Οι μπίζνες του άριστου Κυριάκου στην Εθνική. Ως διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής της τράπεζας ο κ. Μητσοτάκης πούλησε κομμάτι της σε ιδιωτική εταιρεία στης οποίας του ΔΣ ήταν μέλος.

Αδωνική Αγωγή. Το στριπτίζ των 22 προσλήψεων κολλητών του στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι Άριοι καθηγητές και τα λέιζερ των αρχαίων Ελλήνων.

Τράφικινγκ: Δίκη εξπρές για τον Mr Χωριάτικο και τα κορίτσια του «λευκού άρτου».

Νίκος Παππάς στο Documento: «Το να συζητάει κανείς με τη ΝΔ για την ΕΡΤ είναι σαν να ανταλλάζει συνταγές μαγειρικής με κανίβαλους»

ΑΝΕΛ. Σε περιδίνηση το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Νίκος Φίλης στο Documento: «Το σύμφωνο συμβίωσης με τον Καμμένο εξαντλείται».

Νίκος Παπανδρέου στο Documento: «Θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΚΙΝΑΛ»

ΚΙΝΑΛ: Μαλλιά κουβάρια για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Στημένα ματς: Στο σκαμνί ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 για κακούργημα.

Το ΗΟΤDOC HISTORY

Η έξωση του Οθωνα, στο HOTDOC HISTORY.

Από τον «Βασιλέα της Ελλάδος» στον «Βασιλέα των Ελλήνων». Ένα τεύχος που φωτίζει μια από τις πιο κακοφωτισμένες περιόδους της νεώτερης Ιστορίας μας. Στην δυσεπίλυτη εξίσωση εμπλέκονται πολλές άγνωστες παράμετροι.

Ενας ανήλικος, άπειρος, κηδεμονευόμενος και αμφιταλαντευόμενος μονάρχης που κυβερνά αυταρχικά με το βαυαρικό «ανακτοβούλιο» του. Που φυλακίζει αλλά δεν εκτελεί τον Κολοκοτρώνη. Το ξέσπασμα μιας ανερχόμενης, οικονομικά και μορφωτικά, κοινωνίας στις 3 Σεπτεμβρίου 1843 τον αναγκάζει να αποδεχθεί Σύνταγμα. Ημερομηνία που μέχρι την πτώση του καθιερώνεται σαν δεύτερη εθνική εορτή μετά την 25η Μαρτίου. Η εξωραϊστική παρουσίαση της από την επίσημη Ιστορία αποσκοπούσε στη διάδοση εθνικών μύθων τους οποίους χρειαζόταν στα η ελληνική κοινωνία ως ενοποιητικών στοιχείων του έθνους. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζεται η συμβολή της στους ριζοσπαστικούς αγώνες για κατοχύρωση και διεύρυνση των συνταγματικών ελευθεριών.

Η δημοφιλία που κερδίζει προσωρινά ο Οθωνας, με αφορμή την «υπόθεση Πατσίφικο» (1847) και τον επακολουθήσαντα ναυτικό αποκλεισμό που επέβαλε η Αγγλία (Παρκερικά, 1850), δεν στάθηκε αρκετή. Ούτε ο συμβιβασμός «αυτοχθόνων» και «ετεροχθόνων» (Εθνοσυνέλευση, 1848).

Το επαναστατικό αντιμοναρχικό κλίμα της Ευρώπης του 1848 αντανακλάται και στην Ελλάδα με αντιοθωνικές αναταραχές και τη συμπαράσταση των φοιτητών στους Γαριβαλδινούς.

Η «Χρυσή νεολαία», γέννημα μιας διεκδικητικής κοινωνίας, και η εχθρότητα των διανοούμενων προς το πολιτικό κατεστημένο, καθορίζουν την τελευταία περίοδο. Με κάθε αφορμή: Από τα «Σκιαδικά» (1859, ως διαμαρτυρία για τα εισαγόμενα ψάθινα καπέλα) μέχρι το αίτημα για την ριζοσπαστική διεύρυνση των ελευθεριών. Ενας νεαρός φοιτητής –γιός διατελέσαντος υπουργού και εγγονός πρωθυπουργού- που είχε ξεκινήσει οπλισμένος από τα Εξάρχεια πυροβολεί την Αμαλία (1861). Τα «Ναυπλιακά» του 1862 καταφέρουν το τελικό πλήγμα στη «Βαυαροκρατία».

Εδώ εισέρχεται δεύτερος «άγνωστος» της εξίσωσης, ο Δανός πρίγκηπας Γεώργιος-Γουλιέλμος. Οι Αγγλοι «προικοδοτούν» με τα Επτάνησα τον Γλίξμπουργκ -ως «Βασιλέα των Ελλήνων»- αναγνωρίζοντας έτσι τον εκτός συνόρων ελληνισμό και έμμεσα τη δυνατότητα απελευθέρωσης του.

To Docville

Ο μετρ της ελληνικής μόδας Γιάννης Τσεκλένης εκ βαθέων, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τη λαμπρή πορεία του η οποία δεν ήταν πάντα στρωμένη με τριαντάφυλλα.

Ο ιστορικός Χάρης Αθανασιάδης με αφορμή την έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα της Βουλής και είναι αφιερωμένη στον Νίκο Πλουμπίδη, μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη ζωή και τη δράση του αγωνιστή δασκάλου.

Τα πάντα για τον Ιόλα. Μια έκθεση-αφιέρωμα στον μαικήνα της τέχνης που πραγματοποιείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

Η νέα δημιουργία του Λαρς Φον Τρίερ «Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ» βάζει υποψηφιότητα για την πιο προκλητική ταινία της χρονιάς και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σημειώνει τα πιο χτυπητά σημεία στην επεισοδιακή καριέρα του Δανού σκηνοθέτη.

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης εμφανίζεται για δύο βραδιές στον Σταυρό του Νότου και η Εμυ Ντούρου έχει όλες τις λεπτομέρειες για το καινοτόμο πρόγραμμα του γνωστού μουσικοσυνθέτη και σολίστ του μπουζουκιού.

Ο σημαντικότερος φωτογράφος των ροκ σταρ Ρίτσαρντ Μπελιά μιλά στον Γιάννη Καφάτο για τις στιγμές που ο φακός του «συνέλαβε» ιστορικά μουσικά γεγονότα.

Ειδική έκδοση για την Ενέργεια 

Ενέργεια: Βαδίζοντας στη νέα εποχή

Οι νέοι ενεργειακοί δρόμοι και τα έργα στρατηγικής σημασίας στην Ευρώπη. Το γεωπολιτικό σκάκι με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και οι συμπράξεις με διεθνείς παίκτες. Η αλλαγή στο ενεργειακό μείγμα και ο στρατηγικός ρόλος των ανανεώσιμων πηγών.

Οι παλιοί και νέοι δυναμικοί παίκτες που συνδιαμορφώνουν τη χονδρική και τη λιανική αγορά και προσφέρουν στους καταναλωτές πληθώρα νέων προϊόντων. Ακόμα χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και ποιοι μπορούν να ενταχθούν στα κοινωνικά τιμολόγια.

Την Κυριακή με το Documento. Ένα μοναδικό βιβλίο για το ρεμπέτικο 

Τεκέδες, μπαγλαμάδες, αμανέδες και νταλκάδες. Η διαδρομή από την Πόλη και τη Σμύρνη μέχρι την Νέα Υόρκη και τον Πειραιά.

Οι ηχογραφήσεις στην Αμερική, τα πειραιώτικα τραγούδια και η λογοκρισία επί Μεταξά.

Και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Γράφουν: Κώστας Βλησίδης, Δημήτρης Μυστακίδης, Δημήτρης Γ. Υφαντής, Ανέστης Μπαρμπάτσης, Λευτέρης Τσικουρίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Πάνος Σαββόπουλος

Μιλούν: Παναγιώτης Κουνάδης, Στέλιος Βαμβακάρης, Κώστας Φέρρης, Μπάμπης Τσέρτος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter