Οι Ναζί της Βέρμαχτ σκότωναν ομοφυλόφιλους αλλά φωτογραφίζονταν με… φουστάνια (Video)

Οι Ναζί της Βέρμαχτ σκότωναν ομοφυλόφιλους αλλά φωτογραφίζονταν με… φουστάνια (Video)

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα πλευρά των στρατιωτών της Βέρμαχτ έρχεται στη δημοσιότητα.

Ο καλλιτέχνης και φωτογράφος, Martin Dammann έχοντας στην κατοχή εκατοντάδες φωτογραφίες από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, φέρνει στην επιφάνεια μια πιο… ανάλαφρη πλευρά των Ναζί.

Αν και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι οποίοι καταδίωκαν τους ομοφυλόφιλους και στη συνέχεια τους σκότωναν, φαίνεται πως τελικά έβαλαν και οι ίδιοι την ομοφυλοφιλία στις τάξεις τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Ναζί της Βέρμαχτ έβγαζαν τις βαριές στολές τους και έβαζαν… φουστάνια, φούστες, νυχτικές, παρεό, σουτιέν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Martin Dammann τέτοιου είδους φωτογραφίες υπάρχουν σε όλα τα φωτογραφικά άλμπουμ από πολέμους, ακόμα και σε γερμανικά.

Το ερώτημα ωστόσο, που προκύπτει είναι γιατί οι αμφιέσεις αυτές των στρατιωτών ήταν τόσο σύνηθες φαινόμενο στη Βέρμαχτ. Σύμφωνα με τον Dammann μια πιθανή αιτία είναι λόγω του καρναβαλιού και των παραδόσεων, αλλά υπάρχει και μία ακόμα εξήγηση.

«Πιστεύω ότι η περίπτωση των στρατιωτών είναι ειδική. Για χρόνια ήταν τόσο μακριά από τα σπίτια τους, που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Ίσως ήταν κάτι παραπάνω από μια ανάγκη, από μια προσωρινή φυγή σε σχέση με άλλους στρατιώτες» εξηγεί ο Dammann.

Τι αποκαλύπτουν λοιπόν, όλες αυτές οι φωτογραφίες για τη σεξουαλικότητα των στρατιωτών της Βέρμαχτ;

«Δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε τίποτα. Μπορώ μόνο να μαντέψω ότι ήταν τόσο ομοφυλόφιλοι όσο και ετεροφυλόφιλοι» αναφέρει ο Dammann.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter