Οι νέες βαθμολογίες της UEFA

Οι νέες βαθμολογίες της UEFA

Μαζί με την τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν που κάνει τα πρώτα της βήματα αύριο, ξεκινάει και η διαμόρφωση της νέας κατάταξης της UEFA, αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για την κλήρωση του νέου Champions League 2018-2019.

Της κορυφαίας διοργάνωσης, που για πρώτη φορά θα έχει τέσσερις ομάδες στους ομίλους από τις τέσσερις πρώτες χώρες στην κατάταξη, η οποία θα αρχίσει να επηρεάζεται από τα αποτελέσματα αυτό το καλοκαίρι.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τη μεταρρύθμιση του Champions League, υπάρχουν δύο βασικές αλλαγές. Πρώτα απ ‘όλα οι ομάδες θα έχουν μόνο τους βαθμούς που κατέκτησαν στο γήπεδο, συν τα μπόνους (4 μονάδες για συμμετοχή στους ομίλους και 4 για την πρόκριση στην επόμενη φάση). Εξαφανίζεται, με άλλα λόγια, ο εθνικός συντελεστής, ή το 20% των πόντων από τις ομάδες της χώρας. Ο συντελεστής θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τις νέες ομάδες, ή όσες δεν έχουν παίξει στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια. Με άλλα λόγια, θα το ελάχιστο για να ξεκινήσει μια ομάδα.

Η νέα κατάταξη φυσικά θα λάβει υπόψη της τα τελευταία πέντε χρόνια. Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η πρώτη στον κατάλογο με 134 βαθμούς που έχει μαζέψει από όλα τα αποτελέσματα π κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια (35 πόντους συν 29, 33, 33) προσθέτοντας το μπόνους – όσον αφορά την κατάταξη του αυτή έτους – 4 βαθμών , αφού έχει ήδη κερδίσει τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Champions. Αυτή είναι έως τώρα η νέα πρώτη δεκάδα του 2018 (σε παρένθεση η διαφορά της με την τρέχουσα θέση).

1.Ρεάλ Μαδρίτης 134 (=)

2.Ατλέτικο Μαδρίτης 116 (+2)

3.Μπαρτσελόνα 111 (=)

4.Μπάγερν 110 (-2)

5.Γιουβέντους 107 (=)

6.Παρί Σ.Ζ 94 (=)

7.Σεβίλλη 94 (+1)

8.Ντόρτμουντ 83 (-1)

9.Μάντσεστερ Σίτι 82 (+3)

10.Μπενφίκα 80 (-1)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter