Οι νέες μπίζνες του Mr Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Οι νέες μπίζνες του Mr Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Πως θα σας φαινόταν ότι ο Βασίλης Μηλιώνης ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power δραστηριοποιούνταν και πάλι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας; Απολύτως φυσιολογικό θα μου πείτε, καθώς από τη στιγμή που έχει αθωωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, έχει κάθε δικαίωμα άσχετα εάν από το σκάνδαλο αυτό ζημιώθηκε το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το energypress.gr, ο Βασίλης Μηλιώνης φέρετα να έχει ενεργό εμπλοκή στο project δημιουργίας νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο, που έλαβε πρόσφατα άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ.

Την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε η εταιρεία «Λάρισα Θερμοηλεκτρική Μ.Α.Ε.» από την ΡΑΕ για σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 MW, που πρόκειται να εγκατασταθεί στη ΒΙ. ΠΕ. Λάρισας.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μοναδικός μέτοχος της εταιρείας ανάπτυξης του έργου είναι η νεοϊδρυθείσα  Κυπριακή εταιρεία Clavenia Limited με έδρα την Λευκωσία, η οποία φαίνεται να είναι ισραηλινών συμφερόντων και να ανήκει σε επιχειρηματία που έχει ήδη εμπλοκή στον τομέα της παραγωγής ενέργειας στο Ισραήλ.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ενώ αρχικά κατείχε τη θέση του προέδρου της εταιρείας «Λάρισα Θερμοηλεκτρική», στις 14 Μαΐου που συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ., έδωσε την θέση στον Ισραηλινό Rotem Ben Horin, ενώ για τον εαυτό του κράτησε τη θέση του συμβούλου στο project.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο Μηλιώνης είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση. Σε δεύτερο βαθμό όμως αθωώθηκε.

Σε ότι αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης των Energa – Hellas Power το αρχικό κατηγορητήριο το ανέφερε ότι ανέρχεται  236 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό όμως συμπεριελάμβανε δήμους , δημόσιο , ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ. Το δικαστήριο αναγνώρισε μόνο την οφειλή προς τους δήμους και το δημόσιο που φτάνει περίπου τα 72 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά από τους κατηγορούμενους είχαν δεσμευθεί 127 εκατομμύρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό ενώ ήδη από το στάδιο της ανάκρισης, όπως αναγνώρισε και το δικαστήριο, είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  βάση του σχετικού νόμου περί επιεικούς μεταχείρισης, περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ για να τα πάρουν οι Δήμοι.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μηλιώνης, διατηρούσε στενές οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που είχε τεκμηριωθεί μέσα από την κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι  «Μου ζήτησε (σ.σ.: ο Δημητριάδης) να επικοινωνήσω με τον Βασίλειο Μηλιώνη, με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής μελλοντικής μας συνεργασίας στον χώρο της ενέργειας. Η επαφή αυτή έγινε τον Μάιο του 2009, όταν εγώ δεν γνώριζα τον Βασίλειο Μηλιώνη και όπως πληροφορήθηκα από τον κ. Δημητριάδη υπάρχει στενή οικογενειακή σχέση μεταξύ των οικογενειών Μηλιώνη και Μητσοτάκη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter