Οι νέοι απαντούν στη στοχοποίησή τους από την κυβέρνηση στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή

Οι νέοι απαντούν στη στοχοποίησή τους από την κυβέρνηση στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή

Όσο τα κυβερνητικά Μέσα και η κυβέρνηση βυσσοδομούν εναντίον των νέων τόσο αυτοί οργανώνουν τον αγώνα τους διεκδικώντας το μερίδιο στη ζωή που τους αναλογεί.

Ο διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας Κώστας Παλούκης παρατηρεί ότι η επιλογή του γενικευμένου αυταρχισμού απέναντι στη νεολαία και κατ’ επέκταση την κοινωνία συνοδεύει αυτονόητα την έλλειψη σχεδίου για την πανδημία.

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σημειώνει ότι η απάντηση στην αγριότητα που εισπράττουν οι νέοι και γίνεται τηλεοπτική εικόνα συνοδευόµενη από απαξίωση και διαπόµπευση απαντούν με τον δικό τους πολιτισµό και τους δικούς τους κώδικες αλληλεγγύης.

Η Νατάσα Τσουκαλά, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris-Saclay, εστιάζει στο σχήμα νόμος και τάξη για τη νεολαία, στην εργαλειοποίηση της πανδημίας και στις αντιδημοκρατικές πολιτικές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, δικηγόρος – διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ, γράφει για την αναγκαιότητα να συνδεθούν τα νεολαιίστικα κινήματα με τον κόσμο της εργασίας.

Γράφουν επίσης οι φοιτητές Κατερίνα Ζουμή, Μαρία-Άννα Μενύχτα, Τάσος Κοκκώνης, Αφροδίτη Καλέμη, Νικόλαος-Ερνέστο Κουτραφούρης, Παναγιώτης Καραμπάτσος, Δήμητρα Αναλυτή, Αναστασία-Ελευθερία Κολυβά και Ηλίας Λαχανάς.

Επιπλέον

Η Άντζυ Σαμίου μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τη ζωή της, την καριέρα της και τον τρόπο που συνειδητοποιήθηκε πολιτικά.

Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, μοιράζεται στιγμές από τη ζωή του και εξηγεί γιατί το όνομά του είναι Φένεκ και όχι Φενέκ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter