Οι νεοναζί τρομοκράτες πίσω και από προβοκάτσια στα Ίμια, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Οι νεοναζί τρομοκράτες πίσω και από προβοκάτσια στα Ίμια, στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOTDOC και το Docville

Τι αποκαλύπτει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. Οι νεοναζί τρομοκράτες πίσω και από προβοκάτσια στα Ίμια. Οι υπόγειες διαδρομές, οι πολιτικές φιλίες και οι συνομιλίες πριν από τις επιθέσεις. Με άρωμα ΝΔ η συμμορία Combat 18.

-Αποκλειστική συνέντευξη με τον Νίκο Κοτζιά: « Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει μια χαμηλής έντασης κρίση».

-Novartis – Gate: Μετωπική σύγκρουση Καραμανλή – Σαμαρά, με κομπάρσο τον Κυριάκο

-Πετρελαιοκηλίδα. Μετά από πέντε μήνες η εντολή για την απάντληση από το «Λασσαία»!

-Φορολογία. «Φωτιά» βάζουν οι ξεχωριστές δηλώσεις συζύγων. Ποιους ευνοεί και ποιους όχι η εφαρμογή της απόφασης. Αλαλούμ με τα επιδόματα.

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Όλοι ξέρουν κανείς δεν μιλά, στο HOTDOC

Μια σοκαριστική έρευνα για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, παρουσιάζει το HOTDOC, μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις ειδικών επιστημόνων.

Η ένοχη σιωπή, καθώς όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλά, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως το έγκλημα με τον πιο «σκοτεινό» αριθμό θυμάτων, καθώς στατιστικά από τα 100 παιδιά που κακοποιούνται μόλις τα 15 το λένε, τελώντας υπό τον φόβο του δράστη, ενώ κάποια, τα πιο μικρά, το απωθούν και από τη μνήμη τους, ιδίως όταν η σχέση με τον θύτη είναι στενή.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών όμως δεν μπορεί να προσπερνιέται ως φαινόμενο που συμβαίνει «κάπου αλλού»… Συμβαίνει δίπλα μας και ίσως και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, πολλές φορές χωρίς να το αντιληφθούμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα 1 στα 5 παιδιά (0-18 ετών) θα βιώσει κάποια στιγμή τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής βίας. Ομως μεγάλο ποσοστό των περιστατικών δεν γίνεται ποτέ γνωστό. Η σιωπή είναι ένα απόστημα που κρατάει γερά, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες.

Τα ζόμπι πεινάνε ακόμη, στο Docville

Πενήντα τέσσερις καλλιτέχνες εμπνέονται από τη σειρά «The Walking Dead» και παρουσιάζουν τη δική τους οπτική στο μετα-αποκαλυπτικό και δυστοπικό κόσμο της σειράς-φαινόμενο. Ο συν-επιμελητής της έκθεσης Ανδρέας Μανωλιουδάκης μιλά στον Παναγιώτη Φρούντζο για θάνατο, ζόμπι και τέχνη.

Η Ελένη Καραΐνδρου στη συνέντευξή της στον Γιάννη Παπαϊωάννου με αφορμή τη νέα δισκογραφική της κυκλοφορία, λέει μεταξύ άλλων «Το ανθρώπινο είδος διαθέτει εκπληκτική φαντασία στον τρόπο που θα δημιουργήσει. Είτε θαύματα είτε καταστάσεις ντροπής. Είμαι πολύ μελαγχολική σε σχέση με την Ευρώπη, γιατί δεν βλέπω να γίνεται κανένα βήμα ώστε να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν μέσα ή γύρω από αυτήν».

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Καιροφύλας, μέσα από τα δεκάδες βιβλία που έχει γράψει για την ιστορία της Αθήνας, έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες να μεταδώσει την αγάπη του γι’ αυτήν σε ένα ευρύ κοινό που μετρά πλέον αρκετές γενιές. Ένα ηλιόλουστο πρωινό υποδέχτηκε στο σπίτι του στη Φιλοθέη την Έμυ Ντούρου στην οποία μίλησε για τη ζωή του και την πόλη που τον εμπνέει.

Ένα ντοκιμαντέρ για το χωριό πάνω από τα Γιάννενα, τους Λιγκιάδες, που το 1943 βίωσε τη ναζιστική θηριωδία έδωσε στη Μαρίνα Αγγελάκη την αφορμή να μιλήσει με τον Γερμανό ιστορικό Κριστόφ Σμινκ-Γκουστάβους και τον σκηνοθέτη Χρύσανθο Κωνσταντινίδη.

Εννέα γυναίκες στη θεατρική σκηνή του Από Μηχανής μεταφέρουν στιγμές από το βίωμα τους στην παράσταση-ντοκουμέντο «Παρ’ όλα αυτά».

Με αφορμή την έξοδο της ταινίας «Death wish» στους κινηματογράφους, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για πέντε ταινίες που αναφέρονται στην αυτοδικία.

Βάζουμε κάτω τα νούμερα για να δούμε πόσο κοστίζουν τελικά τα Όσκαρ. Σας προειδοποιούμε ότι οι αριθμοί που θα διαβάσετε προκαλούν ίλιγγο και βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Ο Τασμανός συγγραφέας Ρίτσαρντ Φλάναγκαν μιλά στην Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του «Ο ήχος του ενός χεριού» (Ψυχογιός).

Η Ηλέκτρα Ζαργάνη επισκέπτεται ένα πολωνικό κι ένα ιαπωνικό παντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και μαθαίνει την ιστορία τους.

Η Εύη Καραθανασοπούλου ( Λέκτορας στο Τμήμα Παραγωγής ΜΜΕ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Μπόρνμουθ) γράφει για το Μπόρνμουθ.

Ο τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου γράφει για την πρώτη φορά που τραγούδησε επαγγελματικά.

Ο σημαντικός πίνακας «Ανοιξη» (ή η «Αλληγορία της άνοιξης») του Μποτιτσέλι χαρτογραφεί το πνεύμα της Αναγέννησης και η εικαστικός Κατερίνα Μαγείρου παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter