Οι New York Times «αδειάζουν» Σόιμπλε για χρέος και συμφωνία

Οι New York Times «αδειάζουν» Σόιμπλε για χρέος και συμφωνία

Λάβροι κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών οι New York Times, οι οποίοι αφιερώνουν editorial στην ανάγκη να βρεθεί λύση στην ελληνική κρίση χρέους.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο editorial με τίτλο «Ending Greece’s Perpetual Debt Crisis» («Τερματίζοντας τη διαρκή κρίση χρέους της Ελλάδας»), η χώρα μας υποφέρει από συνεχή κύματα λιτότητας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, που την έχουν οδηγήσει σε μία μαύρη τρύπα ύφεσης, από την οποία είναι αδύνατον να βγει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους, όπως και πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι, που θα οδηγηθούν στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.

Οι New York Times επισημαίνουν ότι η Ελλάδα ταλαιπωρείται από το ασφυκτικό χρέος για σχεδόν δέκα χρόνια, με το ένα τέταρτο του πληθυσμού να έχουν βγει στην ανεργία και να λειτουργούν μετά βίας ζωτικές υπηρεσίες, όπως η υγεία και οι συγκοινωνίες.

Προσθέτει επίσης ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε πειθήνια νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, με αύξηση φορολογίας και περικοπές συντάξεων, αλλά οι δανειστές απέτυχαν σκανδαλωδώς να συμφωνήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Και παραθέτουν δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι πρέπει να τηρηθεί τώρα η υπόσχεση για ελάφρυνση χρέους όταν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζουν επίσης την στήριξη Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ σημειώνουν ότι εμπόδιο για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αποτελούν οι όροι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η διάθεση της Γερμανίας για να υποχωρήσει και μέχρι ποιού σημείου. Τυχόν αποτυχία εξεύρεσης συμφωνίας θα ήταν καταστροφική για την Αθήνα και εξωφρενικό στίγμα για την Γερμανία, η αδιαλλαξία της οποίας στερεί από την Ελλάδα τη μόνη βιώσιμη λύση στα βάσανά της: την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγουν οι ΝΥΤ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter