Οι νησιώτες έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό από τη συγκέντρωση στην Αθήνα (Video & Photos)

Οι νησιώτες έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό από τη συγκέντρωση στην Αθήνα (Video & Photos)

Να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά επιχείρησαν οι Λαγός-Κασιδιάρης δίνοντας το παρών στη συγκέντρωση των νησιωτών στην Αθήνα, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι.

Μαζικότατη σε συμμετοχή ήταν η συγκέντρωση των Βορειοαιγαιοπελαγιτών της Αττικής, σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις επιτάξεις που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση και γενικώς στο σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που ταλανίζει κυρίως τα νησιά.

Ωστόσο την εμφάνιση τους στη συγκέντρωση των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, έκαναν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Λαγός επιχειρώντας να στήσουν ένα ακόμη ψηφοθηρικό σόου, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν.

Πάρα το γεγονός πως δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, αφού υπενθυμίζεται πως οι δύο υπόδικοι δεν βρίσκονται πλέον μαζί στην ίδια οργάνωση, στάθηκαν ανάμεσα στους νησιώτες. Αρχικά υπήρξαν ελάχιστοι που συνομίλησαν μαζί τους, όμως ήταν εμφανές πως και οι δύο ήταν ανεπιθύμητοι για τους περισσότερους από τους συγκεντρωμένους.

Τελικά αυτό έγινε ξεκάθαρο όταν με μια από τις ντουντούκες ζητήθηκε «να αποχωρήσουν οι φασίστες από τη συγκέντρωσή μας. Δεν έχουμε καμία σχέση με δολοφόνους». Η συντριπτική πλειοψηφία του πλήθους χειροκρότησε και φώναξε «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή» και έτσι μετά από λίγα λεπτά, Λαγός και Κασιδιάρης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

https://twitter.com/ChristofakisN/status/1227884022505840640

Η συγκέντρωση 

Γύρω στις 10 το πρωί, πλήθος κόσμου άρχισε να μαζεύεται έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, εκεί όπου είχε δοθεί το ραντεβού των κατοίκων της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Παρόντες οι Βουλευτές Ν. Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ και Γιάννης Μπουρνούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και οι αντιπεριφερειάρχες Άρης Χατζηκομνηνός, Παναγιώτης Κουφέλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης. Παραβρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Χριστόφας και Σταύρος Τάσσος, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα, πρώην πολιτευτές όπως ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Στρατής Κόρακας, αλλά και αυτοδιοικητικοί όπως η Αγλαΐα Κυρίτση, μαζί φυσικά με πλήθος Βορειοαιγαιοπελαγιτών της Αθήνας.

Άπαντες στις δηλώσεις τους προς τα ελληνικά και τα ξένα Μέσα ενημέρωσης διατράνωσαν την αντίθεσή τους απέναντι στις επιτάξεις, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός πως η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της επιλογές έχει εγκλωβίσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισσότερους από 42.000 πρόσφυγες και μετανάστες, επισημαίνοντας πως δεν θα δεχθούν καμία νέα δομή, διεκδικώντας ταυτόχρονα και το κλείσιμο των υπαρχουσών.

Ακολούθως, το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε ειρηνικά προς τη Βουλή. Αρχικά, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ζήτησε να προχωρήσουν από το πεζοδρόμιο, ώστε να μη σταματήσει η κυκλοφορία, ωστόσο η μαζικότητα των διαδηλωτών έκλεισε σταδιακά το ένα ρεύμα, αλλά και το δεύτερο μόλις η πορεία έφτασε έξω από τη Βουλή. 

https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/2248658585233815/

Gepostet von Στο Νησί am Donnerstag, 13. Februar 2020








Πηγή: lesvosnews.netwww.stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter