Οι νικητές του δεύτερου γύρου σε περιφέρειες και δήμους

Οι νικητές του δεύτερου γύρου σε περιφέρειες και δήμους

Με επικράτηση των υποψηφίων της ΝΔ και με μεγάλη αποχή, ολοκληρώθηκε ο β΄ γύρος των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Η ΝΔ πήρε τις έξι από τις επτά περιφέρειες του δεύτερου γύρου, στο Δήμο Αθηναίων επικράτησε ο Κώστας Μπακογιάννης, στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης, στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, ενώ στη Θεσσαλονίκη έγινε η έκπληξη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.   

Τα αποτελέσματα στις περιφέρειες που κρίθηκαν σε β γύρο λίγο πριν τα μεσάνυχτα:

Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης 65,7%

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης 55, 7%

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Χρήστος Μέτιος 50,9%

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας 53,3%

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός 52,3%

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα 59,6%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης 55, 02%

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι νέοι δήμαρχοι των μεγαλύτερων δήμων της Αττικής

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι Δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης

Τσίπρας: Τώρα θα δώσουμε τη μάχη των μαχών, τις εθνικές εκλογές (Video)

«Στην πολιτική έχει μεγάλη σημασία να ξέρεις να κερδίζεις αλλά να ξέρεις και να χάνεις. Και σημασία έχει να μπορείς να σηκώνεσαι. Τώρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε για την μάχη των εθνικών εκλογών», το μήνυμα του πρωθυπουργού ο οποίος βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της Ρένας Δούρου.

Μητσοτάκης: Θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους για την ανάπτυξη

«Θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους για την ανάπτυξη και χαίρομαι γιατί στις 12 από τις 13 περιφέρειες εκλέχθηκαν στελέχη που ανήκουν στην πολιτική μας οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς με ενσωματωμένο το 93,43% λαμβάνει το 65,23% των ψήφων έναντι 34,77% του Νάσου Ηλιόπουλου. Με καταμετρημένες περίπου 145.000 ψήφους ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τις 89.600, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος 47.750. Τα άκυρα είναι περίπου 3.000 και τα λευκά σχεδόν 5.000.

Συγχαρητήρια Ηλιόπουλου προς Μπακογιάννη: Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί παρά τις διαφωνίες μας

«Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που σήμερα για άλλη μια φορά επέλεξαν να στηρίξουν την “Ανοιχτή Πόλη”. Η επιλογή τους αυτή, μας γεμίζει ευθύνη. Την ίδια στιγμή θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της “Ανοιχτής Πόλης” που από το 2015 με αυταπάρνηση δίνουν μικρές και καθημερινές μάχες, μικρές και μεγάλες μάχες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Κι αυτή τη δουλειά θα συνεχίσουμε να την κάνουμε», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη δημάρχου στον δήμο Αθηναίων.

Ο Γιάννης Μώραλης κερδίζει δεύτερη θητεία στον δήμο Πειραιώς

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων (ενσωμάτωση 98,34%) λαμβάνει ποσοστό 57,83%, ενώ ο συνυποψήφιός του Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ, λαμβάνει το 42,17% των ψήφων.

Ζέρβας: Η μεγάλη έκπληξη της Θεσσαλονίκης

Ένα εκλογικό τμήμα απομένει για την οριστικοποίηση του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στο 99,79% της ενσωμάτωσης (474 από τα 475 εκλογικά τμήματα) ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκέντρωσε ποσοστό 66,76% και ο Νίκος Ταχιάος 33,24%.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι εάν ψήφισαν, ό,τι κι εάν επέλεξαν» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά εκλογικά γραφεία του συνδυασμού του, στην οδό Τσιμισκή, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Θεσσαλονίκη: Συγχαρητήρια Μπουτάρη σε Ζέρβα

Ο κ Γιάννης Μπουτάρης είπε συγκεκριμένα ότ : “Έκπληξη ήταν η πρώτη Κυριακή όπου βγήκε στον δεύτερο γύρο ο Κωνσταντίνος. Δούλεψε πολύ τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια, είχε αυτή τη φιλοδοξία μια χαρά να γίνει δήμαρχος και δούλεψε πολύ, δούλεψε συστηματικά και το πέτυχε. Συγχαρητήρια”.

Ν. Ταχιάος: Στρέψτε τα φώτα στο νικητή

“Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, μετά την γνωστοποίηση του exit poll για τον κεντρικό δήμο και τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών. “Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του” ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια “μέρα γιορτής”. Είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: “δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε”.

Επικαλούμενος τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, τόνισε ότι ήταν πιστός στις αρχές του και στις αξίες του και έδωσε τον αγώνα όσο πιο δυνατά μπορούσε. “Θα συνεχίσω στον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη που είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, είναι το πάθος μου” πρόσθεσε.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο. Επέλεξα να κάνω έναν αγώνα όπου η βασική λέξη ήταν “υπεύθυνα” και πίσω από αυτή την λέξη ήταν η αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη” σχολίασε και επισήμανε ότι “μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του του έμαθε να θέλει να κερδίζει και να ξέρει να χάνει”.

Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 65% συγκέντρωσε ο Γιώργος Πατούλης (Video)

Ενωτικό μήνυμα «προς αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν» απηύθυνε ο Γ. Πατούλης προς το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής, που τον ανέδειξαν νικητή στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με περίπου 66% έναντι 34% που έλαβε η νυν περιφερειάρχης Ρ. Δούρου.

Δούρου: Σταθήκαμε όρθιοι σε πείσμα της εργαλειοποίησης δυο εθνικών καταστροφών (Video)

Πρόσκληση στον Γιώργο Πατούλη αλλά και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της Περιφέρειας για συνάντηση τις επόμενες ημέρες προκειμένου να επιχειρηθεί για όλα τα μεγάλα ζητήματα συναινετική λύση, απηύθυνε η Ρένα Δούρου η οποία σημείωσε ότι πήρε τηλέφωνο για να συγχαρεί τον Γιώργο Πατούλη αλλά δεν στάθηκε δυνατό να συνομιλήσουν.

Δήμος Πατρέων: Επανεκλέγεται με μεγάλη διαφορά ο Πελετίδης του ΚΚΕ

Με μεγάλη διαφορά ο Κωνσταντίνος.Πελετίδης υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, επανεκλέγεται στο δήμο Πάτρας.

Δήμος Ιωαννίνων: Εξελέγη ο Μωυσής Ελισάφ – Έγινε ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα

O β’ γύρος των δημοτικών εκλογών ανέδειξε νέο δήμαρχο Ιωαννίνων τον Μωυσή Ελισάφ. Μετά από ένα θρίλερ 3 ωρών ο κ. Ελισάφ επικράτησε έναντι του σημερινού δημάρχου Θωμά Μπέγκα με διαφορά περίπου μίας ποσοστιαία μονάδα και έγινε ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter