Οι Νήσοι Μάρσαλ εκπέμπουν «SOS» λόγω κορονοϊού – «Έκρηξη» κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα

Οι Νήσοι Μάρσαλ εκπέμπουν «SOS» λόγω κορονοϊού – «Έκρηξη» κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα
πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Οι Νήσοι Μάρσαλ κυρήχθηκαν σε κατάσταση υγειονομικής ανάγκης μετά τη μόλυνση άνω του ενός δεκάτου του πληθυσμού της πρωτεύουσας Μαζούρο, μέσα σε μία εβδομάδα, από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μετά την επιβεβαίωση μερικών τοπικών κρουσμάτων στις 8 Αυγούστου, ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατακόρυφα και έφθασε τις 2.800 σε μια πόλη που αριθμεί 22.500 κατοίκους.

«Προετοιμαζόμαστε τώρα στη Μαζούρο για την πιο δύσκολη φάση της επιδημίας», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Τζακ Νίντενταλ. Και η επιδημία συνεχίζει «να εντείνεται», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάσθηκε από προχθές, Σάββατο, μέχρι χθες, Κυριακή.

«Σχεδόν 75% των ανθρώπων που έκαναν τεστ, διαγνώσθηκαν θετικοί, είναι μια απίστευτα υψηλή αναλογία», πρόσθεσε.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 3.000 κρούσματα και τρεις νεκρούς σε πληθυσμό 42.000 κατοίκων κατανεμημένο στα νησιά και τις ατόλες. Η κυβέρνηση προέβλεπε να ανοίξει τα σύνορα της χώρας και να άρει την υποχρέωση για καραντίνα κατά την άφιξη των ταξιδιωτών από την 1η Οκτωβρίου.

Οργανισμοί, κυρίως τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), πρόκειται να στείλουν αυτή την εβδομάδα στα Νησιά Μάρσαλ βοήθεια που θα περιλαμβάνει επαγγελματίες της υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Νίντενταλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter