Οι νοοτροπίες της κυβέρνησης παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα-Δηλώσεις Αλεξιάδη, Αχτσιόγλου, Γ. Τσίπρα #Documento #freespeechgr

Οι νοοτροπίες της κυβέρνησης παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα-Δηλώσεις Αλεξιάδη, Αχτσιόγλου, Γ. Τσίπρα #Documento #freespeechgr

Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών η ελεύθερη ενημέρωση. Η όποια απόπειρα φίμωσης δεν θα γίνει ανεκτή από την κοινωνία.

Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι είχαν αυταπάτες ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε νοοτροπία και τακτική, έχουν σήμερα ακόμη μια απόδειξη αντιδημοκρατικής φίμωσης του Τύπου. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να παράσχει ξεκάθαρες απαντήσεις και είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη και φορέα να εξασφαλίσουν την προστασία του Τύπου ειδικά αυτού που «ενοχλεί» την εξουσία.

Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Η καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του «Documento» συνιστά ευθεία προσβολή της ελευθερίας του Τύπου και της ίδιας της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν αρκείται στην απόλυτη στήριξη από τους μεγαλοεπιχειρηματίες εκδότες και τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ, αλλά θέλει το τοπίο εντελώς «καθαρό» και το πεδίο «ελεύθερο». Τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα που δεν ανέχονται την κριτική και τον έλεγχο.

Η ελεύθερη ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των πολιτών. Κάθε απόπειρα φίμωσης της αντίθετης άποψης είναι ήδη καταδικασμένη στη συνείδηση της κοινωνίας και δεν θα γίνει ανεκτή.

Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής, Αναπλ τομεάρχης Οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν δεδομένη και ανοιχτά εκπεφρασμένη η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές, να στραγγαλίσει τα λιγοστά έντυπα που δεν ευθυγραμμίζονταν με τη γραμμή που εξέπεμπαν τα ΜΜΕ συμφερόντων Μαρινάκη και Σια. Μια γραμμή που βομβάρδιζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», και πρόβαλλε την επερχόμενη Νέα Δημοκρατία ως την ελπίδα της μεσαίας τάξης και των φορολογούμενων, σαν μην ήταν οι ίδιοι που κυβερνούσαν τη χειρότερη περίοδο των μνημονίων 2011-2015. Η πρόθεση εκείνη γίνεται σήμερα πράξη. Ως προς αυτό ο εν Ελλάδι μπερλουσκονισμός έχει ποιοτικά πιο αποκρουστικά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο.

Το Documento, μια σοβαρή εφημερίδα αποκαλύψεων που τόλμησε να μην ευθυγραμμιστεί με το σύγχρονο μπερλουσκονισμό, όχι δίχως κόστος, πρέπει να επιβιώσει. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και υπεράσπισης των κατακτήσεων της προηγούμενης περιόδου, αλλά και ζήτημα προοπτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter