Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο υπό την σκιά της πανδημίας

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο υπό την σκιά της πανδημίας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκινάνε στις 23 Ιουλίου όμως πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα. Η Ιαπωνία βρίσκεται εν μέσω ενός τέταρτου κύματος πανδημίας, το οποίο έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα υγείας. Οι κάτοικοι της χώρας στη συντριπτική πλειονότητα είναι αντίθετοι στην διεξαγωγή των αγώνων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιμένει στη διεξαγωγή των αγώνων, ύστερα από τη περσινή αναβολή, ενώ υποστηρίζει ότι οι αγώνες δεν θα αποτελέσουν υγειονομική «βόμβα» διότι θα υπάρξουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι ξένοι θεατές δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες, εντούτοις οι πύλες θα είναι ανοιχτές για τους κατοίκους της Ιαπωνίας με αρνητικό τεστ ή εμβολιασμό. Εντούτοις, δεν έχει απομακρυνθεί το σενάριο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες χωρίς θεατές.

Εντούτοις, οι αποστολές προς το Τόκιο αναμένεται να απαριθμούν 80.000 άτομα και έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι ότι θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του υγειονομικού συστήματος. Οι Ιάπωνες θεωρούν κατά 83% ότι οι αγώνες είτε πρέπει να ακυρωθούν είτε να αναβληθούν εξαιτίας της υγειονομικής συγκυρίας ενόσω οι υγειονομικοί είναι αναφανδόν κατά της διεξαγωγής των αγώνων. Την ίδια στιγμή, διαδηλώσεις διεξάγονται στους δρόμους του Τόκιο κατά της διεξαγωγής των αγώνων.

Η ΔΟΕ δήλωσε ότι μία αναβολή είναι αδύνατη εξαιτίας των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο το 2022. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ είπε ότι αναμένει ότι το 80% των αθλητών και του προσωπικού θα έχει εμβολιαστεί έως την έναρξη των αγώνων.

Η αλήθεια είναι η Ιαπωνία έχει βρεθεί σε μία δύσκολη θέση. Οι αγώνες για την ιαπωνική κυβέρνηση θεωρητικά θα συμβόλιζαν την επιστροφή στις «χρυσές» μέρες, αφήνοντας πίσω την παρατεταμένη οικονομική κρίση που μαστίζει εδώ και δεκαετίες τη χώρα και το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα. Ταυτόχρονα, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ξοδέψει 12.6 δις δολάρια, αν και φημολογείται ότι το κόστος ίσως να είναι διπλάσιο και θα χαθούν τα προσδοκόμενα κέρδη εάν δεν προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter