Οι online εκδηλώσεις του Public συνεχίζονται τον Ιούνιο

Οι online εκδηλώσεις του Public συνεχίζονται τον Ιούνιο
Ο Ιούνιος συνεχίζεται για το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, με την αγαπημένη σειρά online εκδηλώσεων #PublicEventsGoSocial, που φιλοξενεί Έλληνες και ξένους συγγραφείς και νέες κυκλοφορίες βιβλίων! Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.

Για φέτος τον Ιούνιο, η σειρά εκδηλώσεων «ΛΕΑ στο σπίτι» περιμένει το βιβλιοφιλικό κοινό. Το βιβλιοπωλείο Public σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ΛΕΑ, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και της Σχολής Ιβηροαμερικανικών Γλωσσών & Πολιτισμών Abanico, πραγματοποιούν πέντε μοναδικές online λογοτεχνικές συναντήσεις με Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, έργα των οποίων εκδόθηκαν πρόσφατα στα ελληνικά.

Επιπλέον, στη σελίδα του Public στο Facebook θα φιλοξενηθούν διάσημοι ξένοι συγγραφείς οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους. Η B.A. Paris θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο, «Το Δίλημμα», η Maja Lunde το δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας του Περιβάλλοντος, «Η ιστορία του νερού» και τέλος η Clare Mackintosh θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο της με τίτλο «Μετά το τέλος».

Και όπως συνηθίζει το Public και αυτόν το μήνα, το κοινό του θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση παρουσιάσεις νέων βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς: Τον συγγραφέα Στέφανο Ξενάκη στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Το Δώρο 2», τη Μαίρης Κόντζογλου στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Σκουριά και Χρυσάφι», την Ειρήνη Βαρδάκη στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Τσιχλόφουσκα», τον Δημήτρη Σίμου στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Σώσε με» και το Νίκου Παπαδογιάννη, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Τα χέρια των θεών».

Λογοτεχνικές συναντήσεις του «ΛΕΑ στο σπίτι» σε συνεργασία με το Public

Tο Φεστιβάλ ΛΕΑ, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Σχολή Ιβηροαμερικανικών Γλωσσών και Πολιτισμών Abanico και το βιβλιοπωλείο Public διοργανώνουν πέντε online λογοτεχνικές συναντήσεις με Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, έργα των οποίων εκδόθηκαν πρόσφατα στα ελληνικά μέσα από τη σελίδα Facebook του Public. Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται στα ισπανικά με διαδοχική διερμηνεία στα ελληνικά.

Λογοτεχνική συνάντηση του «ΛΕΑ στο σπίτι» με τον Ισπανό συγγραφέα Κίρμεν Ουρίμπε «Την ώρα που ξυπνάμε μαζί» (Εκδόσεις Καστανιώτη)

@17/6 και ώρα 20:00 | @PublicFB

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 20.00, ο Ισπανός συγγραφέας Κίρμεν Ουρίμπε συζητά online με την δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου για το βιβλίο του «Την ώρα που ξυπνάμε μαζί», που εκδόθηκε πρόσφατα στα ελληνικά.

Υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της σχολής Abanico, του βιβλιοπωλείου Public και των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Παρουσίαση του βιβλίου Την ώρα που ξυπνάμε μαζί (Εκδόσεις Καστανιώτη)

Μετάφραση από τα ισπανικά: Βασιλική Κνήτου

Ο εμφύλιος πόλεμος βρίσκει την Καρμέλε Ουρέστι στη γενέτειρά της, την Ονταρόα. Ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αυτοεξορίζονται κυνηγημένοι, εκείνη αποφασίζει να μείνει για να περιθάλψει τους τραυματίες και να ελευθερώσει τον πατέρα της που έχει φυλακιστεί. Όταν τελειώνει ο πόλεμος, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα της για τη Γαλλία, όπου συμμετέχει σε μια ομάδα που εκπροσωπεί τον πνευματικό πολιτισμό της Χώρας των Βάσκων. Εκεί γνωρίζει τον μέλλοντα σύζυγό της, τον μουσικό Τσομίν Λεταμέντι. Μαζί ταξιδεύουν στη μισή Ευρώπη αλλά, λίγο πριν πέσει το Παρίσι στα χέρια των Γερμανών, φεύγουν για τη Βενεζουέλα. Η Ιστορία, όμως, εισβάλλει και πάλι στη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσομίν αποφασίζει να ενταχθεί στις βασκικές μυστικές υπηρεσίες και η οικογένεια επιστρέφει στην Ευρώπη. Εκείνος αναπτύσσει δράση ως κατάσκοπος ενάντια στους ναζί, μέχρι τη στιγμή που συλλαμβάνεται στη Βαρκελώνη και σκοτώνεται. Η Καρμέλε αναγκάζεται να διακινδυνέψει και φεύγει, μόνη αυτή τη φορά, με την τυφλή ελπίδα του ανθρώπου που αφήνει πίσω του ό,τι πολυτιμότερο έχει. Το μυθιστόρημα «Την ώρα που ξυπνάμε μαζί» έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από την πρώτη στιγμή και έχει κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Κριτικής 2016 (Πεζογραφία στην βασκική γλώσσα) και το Βραβείο της Ακαδημίας 111 Βάσκων αναγνωστών (Καλύτερο βιβλίο του 2016).

Κίρμεν Ουρίμπε

Ο Κίρμεν Ουρίμπε είναι ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε το 1970 στην Ονταρόα, στη Χώρα των Βάσκων και μεγάλωσε σε οικογένεια ψαράδων. Σπούδασε Βασκική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στη Συγκριτική Λογοτεχνία, στο Τρέντο της Ιταλίας. Η έκδοση της πρώτης του ποιητικής συλλογής Bitartean heldu eskutik (Στο μεταξύ δώσ’ μου το χέρι σου, 2001), αποτέλεσε μια «ήρεμη επανάσταση» στο πεδίο της βασκικής λογοτεχνίας, όπως είπε ο κριτικός Γιόν Κορτάθαρ. Με το πρώτο του μυθιστόρημα Bilbao–New York–Bilbao (2008) απέσπασε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2009), από τις σπουδαιότερες διακρίσεις των ισπανικών γραμμάτων. Ήταν τότε 39 ετών και το βιβλίο του αναδείχθηκε σε σημαντικό εκδοτικό γεγονός, ξεπέρασε τις εκατό χιλιάδες αντίτυπα και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Σήμερα θεωρείται πια μία από τις πλέον πρωτότυπες και εξωστρεφείς φωνές της γενιάς του. Το επίσης βραβευμένο Την ώρα που ξυπνάμε μαζί (2016) είναι το τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημά του. Μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Λογοτεχνική συνάντηση του “ΛΕΑ στο σπίτι” με τον Κολομβιανό συγγραφέα Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες, «Τραγούδια για την πυρκαγιά» (Εκδόσεις Ίκαρος)@18/6 και ώρα 20:00 |

Οι ήρωες αυτών των διηγημάτων, στρατιώτες που πολέμησαν στη μικρασιατική εκστρατεία, έρχονται αντιμέτωποι με τους ρόλους που τους επιβάλλουν οι παραδοσιακοί κανόνες και το βίωμα του πολέμου. Συγκρούονται, υποτάσσονται, ζουν εν κρυπτώ ή φεύγουν. Το γκιακ είναι το αίμα, ο συγγενικός δεσμός και ο νόμος του αίματος που σκιάζει τις ζωές τους. Με έναν τραχύ προφορικό λόγο, οι ιστορίες τους αφηγούνται την απώλεια προσανατολισμού, την αδυναμία τους να συμβιβάσουν τους κώδικες της παράδοσης με τα συναισθήματα και τη συνείδησή τους.

Νίκος Παπαδογιάννης,

«Τα χέρια των θεών» (Key Books)

@ Τρίτη 30/6 και ώρα 20:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παπαδογιάννη, «Τα χέρια των θεών» σε ζωντανή μετάδοση, την Τρίτη 30/6 στις 20.00.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter