Οι οθόνες στο μετρό και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας- Εικόνες ντροπής

Οι οθόνες στο μετρό και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας- Εικόνες ντροπής

Το 2004 υπεγράφη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας του έργου «Τηλεπληροφοριακό σύστημα ενημέρωσης επιβατών στους σταθμούς ΑΜΕΛ».

Το πρόγραμμα, συνολικού κόστους 6,3 εκατομμύρια ευρώ είχε σκοπό την τηλεπληροφόρηση επιβατών του Μετρό. Με αφορμή την διοργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε μια φιλότιμη προσπάθεια να υπάρχει πρόσβαση σε δεδομένα που θα διευκόλυναν τη ζωή των επιβατών, όπως ώρες δρομολογίων και ακριβείς τοποθεσίες.

Ερχόμαστε στο σήμερα και η τηλεματική του Μετρό μόνο ως ντροπή και παράλυση του κοινωνικού κράτους μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, χωρίς καμία συντήρηση ή αναβάθμιση, τα μηχανήματα δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού φιλοξενώντας στη χώρα μας ανθρώπους από άλλες χώρες που δεινοπαθούν καθημερινά για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Η τηλεματική θα μπορούσε να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες εξασφαλίζοντας μια πιο φιλική καθημερινότητα μόνο που η αδιαφορία της πολιτείας έρχεται να επισκιάσει αυτή την προοπτική.

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι χρήστες του μετρό εκθέτουν στην παγκόσμια κοινότητα τη χώρα μας, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια εντός και εκτός «των τειχών». Μένει να περιμένουμε αν οι αρμόδιοι φιλοτιμηθούν –έστω και με καθυστέρηση- να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter