Οι Παλαιστίνιοι απειλούν να αποσυρθούν από τις συμφωνίες του Όσλο εάν ο Τραμπ ανακοινώσει το ειρηνευτικό σχέδιό του

Οι Παλαιστίνιοι απειλούν να αποσυρθούν από τις συμφωνίες του Όσλο εάν ο Τραμπ ανακοινώσει το ειρηνευτικό σχέδιό του

Οι Παλαιστίνιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από τις συμφωνίες του Όσλο, που περιβάλλουν αυτή τη στιγμή τις σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώσει το ειρηνευτικό σχέδιό του για τη Μέση Ανατολή, είπαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εάν ο Τραμπ ανακοινώσει το σχέδιό του, όπως προβλέπεται έως την προσεχή Τρίτη, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιφυλάσσεται του δικαιώματος να «αποσυρθεί από την προσωρινή συμφωνία», όπως ονομάζονται τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Όσλο, επισήμανε στο AFP ο Σαέμπ Ερεκάτ, γενικός γραμματέας της.

«Αυτό το σχέδιο θα μετατρέψει την προσωρινή κατοχή σε μόνιμη» υπογράμμισε.

Ο Ερεκάτ έκανε την παραπάνω δήλωση, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πολιτικός αντίπαλός του Μπένι Γκαντζ ταξιδεύουν σήμερα προς την Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι Παλαιστίνιοι, που μποϊκοτάρουν τους Αμερικανούς αξιωματούχους μετά τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, λένε ότι δεν κλήθηκαν στις συζητήσεις στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή.

«Το σχέδιο του Τραμπ είναι η συνωμοσία του αιώνα για να αποτελειώσουν τον παλαιστινιακό σκοπό» σημειώνει το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter