Οι πανελίστριες εκπέμπουν S.O.S, με απλά Νέοδημοκρατικά καταρρέει η χώρα

Οι πανελίστριες εκπέμπουν S.O.S, με απλά Νέοδημοκρατικά καταρρέει η χώρα

Δείτε τώρα πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Το προηγούμενο διάστημα ένα ολόκληρο σύστημα έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και το κατάφερε με πρόσχημα ότι δεν είχε συσταθεί σε σώμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το μόνο αρμόδιο όργανο για να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Αμέσως μετά η ΝΔ που βρίσκονταν πίσω από την καθυστέρηση συγκρότησης του ΕΣΡ και μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες στη Βουλή συναίνεσε και στις 20 του περασμένου Νοεμβρίου τα νέα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής ορκίστηκαν στην έδρα της.

Τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα; Τίποτε απολύτως. Σιγή ιχθύος από την Αμερικής 5 και Πανεπιστημίου. Και σαν να μην έφτανε η σιωπή για να κάνει αυτό που υποτίθεται ότι ήταν αρμόδιο να κάνει το ΕΣΡ (να ρυθμίσει δηλαδή το τηλεοπτικό τοπίο και να πληρώσουν επιτέλους οι καναλάρχες για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων) ήρθαν και τα δημοσιεύματα για «Λευκή απεργία» των μελών του από την περασμένη Τρίτη γιατί ως συνταξιούχοι (η πλειοψηφία τους) έχουν σοβαρή μείωση των αποδοχών τους με βάση το Ν.4387/2016. Αν δηλαδή η σύνταξή τους είναι μεγαλύτερη του μισθού τους θα υποστούν ισόποση μείωση.

Και εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα όπως:

Ο εν λόγω νόμος είναι προγενέστερος του ορισμού τους ως μέλη του οργάνου. Συνεπώς γνώριζαν ότι θα υποστούν τις μειώσεις που υφίσταται κάθε συνταξιούχος που βγαίνει στην αγορά εργασίας. Αν δεν τους άρεσε ας μην τον αποδέχονταν.

Με την ανεργία στους νέους ανθρώπους να καλπάζει και με τη χώρα να αιμορραγεί από νέους που αναζητούν την τύχη τους στην αλλοδαπή γιατί άραγε δεν βρέθηκαν νέοι επιστήμονες με γνώση του χώρου και χωρίς βαρίδια του παρελθόντος να στελεχώσουν την Αρχή;

Η απάντηση και στα δύο είναι δυστυχώς αυτονόητη: Γιατί η αξιοκρατία είναι μια έννοια που πέθανε στον τόπο που γεννήθηκε. Να το γράψω κι αλλιώς: τα βαριά βιογραφικά σε μια χώρα όπου για δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) κουνούσαν τα νήματα πίσω από τις κουίντες δεν είναι πάντα διαβατήριο επιτυχούς επιλογής.

Κι επειδή στην Ελλάδα δεν είμαστε όλοι ίδιοι έναντι του νόμου έρχεται μαθαίνω και η τροπολογία που θα ρυθμίζει το «πρόβλημα» των συνταξιούχων μελών του ΕΣΡ. Θα υπάρξει, λέει, πρόβλεψη ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη τους, και μαζί και μία μικρή αμοιβή.

Μέσα σ’ όλα ήρθε κι ο Κυριάκος με την επιστολή του στο ΕΣΡ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους συμβούλεψε να μην τολμήσουν και προχωρήσουν στον διαγωνισμό για τις νέες άδειες κι έδεσε το γλυκό των καναλαρχών. Αν ρίξουν μαύρο και στο Mega οι χθεσινοί προστάτες του θα γελάσει το χειλάκι του κάθε Αλαφούζου, Κυριακού, Κοντομηνά και Βαρδινονγιάννη.

Τι δηλαδή, να έρθουν τίποτε σοβαροί άνθρωποι και να κόψουν τον κάθε Άδωνι και Πάγκαλο από τα πάνελ! Να βγάλουν και κανένα φιρμάνι για περισσότερο πολιτισμό να χάσουν τη δουλειά τους οι πανελίστριες, να καταστραφεί κι η χώρα.     

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter