Οι Πεισίστρατοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζουν και βασιλεύουν

Οι Πεισίστρατοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζουν και βασιλεύουν

Διοργάνωσαν έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ χωρίς καν να περιμένουν να δουν το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τον Πατούλη από το βήμα του Συνεδρίου να λέει ότι κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να εκφράσει μπροστά στην Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα που ευχόμαστε να εκφράσει και μέσα από την Κυβέρνηση την αυριανή»!

Και από κάτω η γλάστρα Φώφη να χειροκροτεί τη Νεοδημοκρατική φιέστα του «χρυσού» Πατούλη. Όσο για τις προτάσεις και των δύο ήταν ένα απόλυτο τίποτα το οποίο χειροκρότησαν με ενθουσιασμό οι «τοπάρχες». Αρκεί να μη χάσουν την εξουσία.

Γιατί με το αναλογικό σύστημα, που ισχύει σε όλη την Ευρώπη, με μια μικρή εξαίρεση τα μικρά χωριά και κοινότητες, η κουτάλα απομακρύνεται. Και όλα αυτά γίνονται σε μια Αυτοδιοίκηση που αντί να επιδιώκουμε την περαιτέρω συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων εμείς με δύο «μεταρρυθμίσεις» (ο Θεός να τις κάνει) προχωρούσαμε στην ενοποίηση – γιγάντωσή τους για λόγους αφενός συγκεντρωτισμού και ελέγχου της εξουσίας αφετέρου για εξοικονόμηση πόρων. Εκεί βρισκόμαστε τώρα, αυτό υπερασπίζονται ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πατούλης και η Φώφη. Μόνο που οι δύο πρώτοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο της οικογενειοκρατίας στο κόμμα τους. Γιατί όταν στον μικρόκοσμό σου «φλερτάρεις» διαρκώς με την εξουσία σύντομα θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν κι άλλοι στην πολυκατοικία σου για να της κλείσουν πονηρά το μάτι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά έμεινε ο Κλεισθένης σε μια γωνιά να γελά με νόημα γιατί 26 αιώνες πριν χώρισε την Αττική σε τρεις βασικούς δήμους (το άστυ, τα παράλια και τη μεσογαία) και τον κάθε Δήμο σε δέκα τριττύες, δημιουργώντας συνολικά 30 τριττύες. Ύστερα πήρε ένα τριττύν από το άστυ, ένα από την μεσογαία και ένα από τα παράλια και έφτιαξε μια νέα φυλή φτιάχνοντας δέκα 10 νέες φυλές. Έτσι οι πλούσιοι ευγενείς έπαψαν να αποτελούν μόνοι τους μια ισχυρή τάξη και αναμείχθηκαν με τους υπόλοιπους πολίτες και οι πολιτικοί σταμάτησαν να ωφελούν τους κατοίκους μιας μόνο περιοχής. Αλλά 26 αιώνες μετά οι Πεισίστρατοι ζουν και βασιλεύουν.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter