Οι πέντε καταθέσεις της Κελέση που «ξέχασαν» Σαμαράς και Προανακριτική

Οι πέντε καταθέσεις της Κελέση που «ξέχασαν» Σαμαράς και Προανακριτική

Πέντε συνολικά καταθέσεις είχε δώσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση, οι οποίες αναφέρονταν στις σχέσεις Σαμαρά – Φρουζή στην υπόθεση Novartis πριν την κατάθεση της 4ης Φεβρουαρίου 2018. 

Το γεγονός αυτό καταρρίπτει το αφήγημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής αλλά και των ισχυρισμών Σαμαρά περί «προφητικών» καταθέσεων που είχαν διαρρεύσει στο Documento. Πρόκειται για ξεκάθαρη αντιγραφή από την πλευρά της Προανακριτικής περί των ισχυρισμών της μήνυσης Σαμαρά τα οποία οι βουλευτές της Προανακριτικής έσπευσαν να υιοθετήσουν παρά το γεγονός ότι η ίδια η πραγματικότητα τα αναιρεί, μόνο και μόνο για να εμπλέξουν τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με εκδικητικό μάλιστα τρόπο για όσα αποκαλύπτει διαρκώς η εφημερίδα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως έχει η ιστορία και πως έχει η πραγματικότητα. Στη μήνυσή του ο Σαμαράς έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία και προδημοσίευση της κατάθεσης» της προστατευόμενης μάρτυρας Αικατερίνης Κελέση αναφερόμενος σε όσα είχε δημοσιοποιήσει το Documento στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Με τη μόνη διαφορά πως ότι είχε γράψει το Documento είχαν κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές ενάμιση μήνα προτού τα γράψει το Documento, και συνολικά είχαν γίνει αναφορές από την προστατευόμενη μάρτυρα σε πέντε καταθέσεις. Κάτι που ξέχασε και ο Αντώνης Σαμαράς και η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ιδού λοιπόν μία προς μία με ημερομηνίες και περιεχόμενο οι καταθέσεις που είχε δώσει η Αικατερίνη Κελέση πριν το δημοσίευμα του Documento τις οποίες καλά θα κάνουν να διαβάσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για να μην εκτίθενται.

Οι πέντε καταθέσεις αναλυτικά

Στην κατάθεσή του την 1η Δεκέμβρη του 2017, δύο μήνες δηλαδή πριν κυκλοφορήσει το τεύχος του Documento που αποκάλυπτε την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στο σκάνδαλο Novartis, προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει:

«Περί τα μέσα του έτους 2013, αν θυμάμαι καλά την περίοδο, ο Φρουζής συναντήθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος αυτού (σ.σ., του Harvard Project), με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα Samsonite, τύπου τρόλλεϋ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μωβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά.»

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 η ίδια μάρτυρας αναφέρεται ξανά στον Αντώνη Σαμαρά και το ποσό που φέρεται να είχε δοθεί στον ίδιο.

«….Σε συνέχεια της από 01.12.2017 ένορκης κατάθεσής μου διευκρινίζω ότι το ποσό το οποίο δόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στα πλαίσια του Harvard project, αποσκοπούσε να εξασφαλίσει την εύνοια του πρωθυπουργού υπέρ των εμπορικών σκοπών της νοβαρτις. Με το σχέδιο αυτό η νοβαρτις δέσμευσε δια της καταβολής χρημάτων – δώρων τους 1) Αντώνη Σαμαρά, 2) Ιωάννη Στουρνάρα, 3) Άδωνη Γεωργιάδη, 4) Διοικητή ΕΟΠΠΥ κλπ έτσι ώστε να συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας. Διαρκής πολιτική της νοβαρτις ήταν η επιδίωξη επιρροής δια καταβολής δώρων (ικανών χρηματικών ποσών) στους εκάστοτε συμμετέχοντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο χώρο της υγείας»…

Σε συμπληρωματική της κατάθεση στις 29 Δεκεμβρίου του 2017 η ίδια μάρτυρας, αναφέρθηκε εκ νέου στην συνάντηση Σαμαρά – Φρουζή στο Μαξίμου.

«Σε συνέχεια της από 1/12/2017 ένορκης κατάθεσής μου διευκρινίζω ότι το ραντεβού του Κων/νου Φρουζή με τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου κλείστηκε και ρυθμίστηκε από τη γραμματέα του, με τέτοιο τρόπο ώστε το όχημα του Κων/νου Φρουζή, αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW χρώματος μαύρου, να εισέλθει και να σταθμεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου», επισημαίνεται

Στις 5 Ιανουαρίου 2018, η Αικατερίνη Κελέση κατέθεσε και πάλι για τη δωροδοκία Σαμαρά υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής του.

«… Σε συνέχεια προηγούμενης κατάθεσής μου σας αναφέρω ότι την τελική εκδήλωση (στο Μέγαρο Μουσικής) του HARVARD PROJECT (τέλη του έτους 2013 περίπου), μέσω του οποίου δωροδοκήθηκαν μεταξύ άλλων –οι Ιωάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε η εταιρεία συμφερόντων της Λίνας Νικολοπούλου (συζύγου του Ιωάννη Στουρνάρα) MINWORK…».

Στις 28 Γενάρη 2018, μία ολόκληρη εβδομάδα πριν την αποκάλυψη του Documento και 5 μέρες πριν κλείσει το φύλλο, σε συμπληρωματική της κατάθεση η προστατευόμενη μάρτυρας εξηγούσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πώς κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση αλλά και πώς γνωρίζει ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά:

«Μία εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίον είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως. Μέσα της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημβρινές ώρες (14:00-15:00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW, χρώματος μαύρου) και για τον λόγο αυτόν έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επίκειται άμεσα η άφιξή του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου.»

Παρά τις πέντε καταθέσεις πριν από αυτή της 4ης Φεβρουαρίου 2018, ο Αντώνης Σαμαράς στη μήνυσή του είδε μόνο μία και μάλιστα μετά τη σύνταξη του δημοσιεύματος αποδίδοντας στο Documento προφητικές ικανότητες. Τους ισχυρισμούς Σαμαρά έσπευσε να τους υιοθετήσει και η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Τους συστήνουμε να διαβάσουν προσεκτικά για να μην εκτίθενται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter