Οι Περιφέρειες που θα κριθούν στον β’ γύρο – Στο όριο η Πελοπόννησος

Οι Περιφέρειες που θα κριθούν στον β’ γύρο – Στο όριο η Πελοπόννησος

Ανοιχτοί -εκλογικοί- λογαριασμοί σε έξι Περιφέρειες της χώρας, καθώς οι υποψήφιοι που αναδείχθηκαν πρώτοι σε ψήφους δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο το 43% με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στον β’ γύρο την επόμενη Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στον β’ γύρο η ανάδειξη δημάρχου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Οι νικητές στις Περιφέρειες

Ολονύχτια η αγωνία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκεί που ο Δημήτρης Πτωχός έλαβε ποσοστό 42,58% (στο 99,27% της ενσωμάτωσης) και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την εκλογή του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέα «μάχη» στον β’ γύρο, απέναντι στον Πέτρο Τατούλη που τερμάτισε δεύτερος με 31,86%.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Χρήστος Μέτιος έφτασε κοντά αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 43% (42,13%), με τον Χριστόδουλο Τοψίδη να κλειδώνει τη θέση για τον β’ γύρο με 35,13%.

Σε ντέρμπι μεταξύ του Γιώργου Αμανατίδη και Γιώργου Κασαπίδη εξελίχθηκε η «μάχη» για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή, με τον πρώτο να λαμβάνει 35,5% και τον δεύτερο 34,23%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Αλκιβιάδης Στεφανής αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό οριακά κάτω από το 40% (39,99%), με τον Κωνσταντίνο Μουντζούρη να λαμβάνει τη δεύτερη θέση με 33,81%.

Στην πολύπαθη Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρειαστεί η διεξαγωγή δεύτερου γύρου, με τον Κωνσταντίνο Αγοραστό (41,39%) και τον Δημήτρη Κουρέτα (34,1%) να αναμετρώνται την επόμενη Κυριακή.

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter