Οι πιο δημοφιλείς διατροφικές… αμαρτίες που κάνουν όσοι τρέχουν

Οι πιο δημοφιλείς διατροφικές… αμαρτίες που κάνουν όσοι τρέχουν

Είναι γεγονός και μάλιστα αναμφισβήτητο: οι δρομείς αγαπάνε πολύ το φαγητό. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησής τους και μάλιστα για καλό λόγο.

Άλλωστε η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για καλές επιδόσεις. Καμιά φορά ωστόσο, ακόμα και ο καλύτερος δρομέας θέλει να ξεφεύγει, να τρώει πίτσες και να πίνει μπύρες.

Φυσικά, για όσους έχουν πάρει στα σοβαρά το άθλημά τους, μια τέτοια διατροφή είναι αδύνατο να είναι μόνιμη, αφού οι δρομείς δεν μπορούν να τρώνε ότι θέλουν, όποτε θέλουν. Όταν ωστόσο, μια στις τόσες, οι δρομείς αποφασίζουν να παραστρατήσουν, τι προτιμούν να τρώνε;

Ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς τροφές ανάμεσά τους στην συνθήκη του «παραστρατήματος», σύμφωνα με τους χρήστες της εφαρμογής «Strava»:

Μπισκότα

Δεν χρειάζεται να αποφεύγεις το επιδόρπιο για να ακολουθείς μια υγιή διατροφή και ειδικά όταν το επιδόρπιο είναι ένα μπισκότο. Οι χρήστες του Strava όχι απλά συμφωνούν απόλυτα με αυτό καθώς όπως ανέφεραν έφαγαν συνολικά περίπου 3.583 μπισκότα μέσα στο 2017! Μήπως πρόκειται για κάποια τροφή που σε κάνει να «πετάς» στους αγώνες;

Σαλάτες

Η σαλάτα έχει 4.482 αναφορές στο Strava για το 2017 και όσο και αν κάποιοι θεωρούν πως μια σαλάτα δεν είναι κάτι «λιχουδιάρικο», στην πραγματικότητα μπορεί να πανεύκολα να γίνει αν την παραφορτώσεις με διάφορα συστατικά γεμάτα λιπαρά και θερμίδες.

Μπουρίτος

Μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις μέσα σε ένα μπουρίτο και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που είναι μια από τις πιο δημοφιλής λιχουδιές για τους δρομείς με 4.682 αναφορές μέσα στο 2017 στο Strava. To άλλο πλεονέκτημα του μπουρίτο είναι πως μπορείς να το φας όποτε θες μέσα στην ημέρα, ακόμα και για πρωινό.

Σάντουιτς

Ενταγμένο για τα καλά στην κατηγορία «junk food», το σάντουιτς είχε 9.172 αναφορές στο Strava την περασμένη χρονιά. Είναι εύκολο και γρήγορο άλλωστε, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό με βάση τους σύγχρονους, εντατικούς τρόπους ζωής.

Ντόνατς

Οι δρομείς αγαπάνε τόσο πολύ τα ντόνατς που στο εξωτερικό υπάρχουν ολόκληροι αγώνες που διοργανώνονται από εταιρείες ντόνατς. Κάπως έτσι εξηγούνται και οι 11.499 αναφορές τους στο Strava πέρυσι.

Μπέργκερς

Από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές ανάμεσα στους δρομείς και αυτό φαίνεται και από τις 20.486 αναφορές που είχε πέρυσι στο Strava. Αναμενόμενο αφού πρόκειται για τροφή που εκτός από παχυντική είναι και πολύ ενδυναμωτική, γεμάτη πρωτεΐνες, βιταμίνες και υδατάνθρακες. Μετά από μια κοπιαστική προπόνηση είναι ό,τι πρέπει.

Πίτσα

Οι χρήστες τους Strava τρώνε πάνω από χίλιες πίτσες την εβδομάδα συνολικά και την ανέφεραν 24.788 φορές την περσινή χρονιά. Όπως και τα μπέργκερ άλλωστε, είναι ενδυναμωτική καθώς περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και σίδηρο.

Μπύρα

Τίποτα πιο δημοφιλές από «αμαρτωλές» τροφές στους δρομείς από την μπύρα. Οι χρήστες του Strava πίνουν 14.972 την εβδομάδα και συνολικά 102.033 μέσα στο 2017. Δεν είναι μόνο ότι μια κρύα μπύρα είναι φοβερή αίσθηση μετά από μια προπόνηση ή έναν αγώνα. Τα προσόντα της δεν περιορίζονται εκεί αφού είναι ωφέλιμη και για την υγεία καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter