Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη οι Έλληνες – Αποκαλυπτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη οι Έλληνες – Αποκαλυπτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ

Τα χρόνια της κρίσης ακούσαμε πολλά για τους «τεμπέληδες» Έλληνες εργαζόμενους και τα προνόμια που δήθεν απολαμβάνουν. 

Πολλές φορές τα επίσημα στοιχεία διαφόρων διεθνών οργανισμών έχουν καταρρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, ωστόσο νέο διάγραμμα του ΟΟΣΑ έρχεται να διαλύσει οριστικά τον μύθο αλλά και να αποτυπώσει σε όλη της την έκταση την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων τα χρόνια των μνημονίων.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του ΟΟΣΑ του 2015, οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, καθώς το 11,2% των εργαζομένων δουλεύουν 60 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα στο κύριο επάγγελμα που ασκούν. Σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες είναι μόνο οι εργαζόμενοι (κατά σειρά) σε Νότια Αφρική, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Νότια Κορέα και Τουρκία. Οι Τούρκοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, κυριολεκτικά «λιώνουν» στη δουλειά καθώς το 23,3% του εργατικού δυναμικού δουλεύει περισσότερες από 60 ώρες εβδομαδιαίως.

Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα βρίσκεται στη Λιθουανία, με 0,4%, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 5,6% του εργατικού δυναμικού. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter