Οι πλοηγοί κήρυξαν νέα 48ωρη απεργία

Οι πλοηγοί κήρυξαν νέα 48ωρη απεργία

Το Πρωτοδικείο Πειραία κήρυξε παράνομη τη 48ωρη απεργία του ναυτικού προσωπικού της υπηρεσίας πλοηγών και ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, οι εργαζόμενοι προκήρυξαν νέα 48ωρη απεργία.

H απεργία είναι σε ισχύ από τις 8 το βράδυ της Τετάρτης και λήγει την Παρασκευή την ίδια ώρα. Οι πλοηγοί αιτούνται την απόσυρση του άρθρου 22 από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο», που αναμένεται να ψηφιστεί στη βουλή.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα εκδίδουν στους πλοιάρχους κάποιων πλοίων Πιστοποιητικό Εξαίρεσης από την Πλοήγηση (Pilot Exemption Certificate) και με αυτό οι πλοίαρχοι θα μπορούν να μπαίνουν στα λιμάνια της χώρας και να βγαίνουν από αυτά χωρίς τη συνδρομή πλοηγού.

«Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία με τη στήριξη πλήθους ναυτεργατικών σωματείων από όλους τους επαγγελματικούς χώρους της ναυτιλίας και ζητάμε από το υπουργείο Ναυτιλίας να αποσύρει το άρθρο 22 που θέτει άμεσους και ανυπολόγιστους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα για το θαλάσσιο περιβάλλον τις λιμενικές εγκαταστάσεις και την εν γένει δημόσια και ιδιωτική περιουσία στη θάλασσα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter