Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι το 2020 εν μέσω πανδημίας

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι το 2020 εν μέσω πανδημίας

Ο πληθυσμός των εκατομμυριούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκε κατά πέντε εκατομμύρια ανθρώπους το 2020, παρά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία όπως αποκάλυψε έρευνα της Credit Suisse.

Η αύξηση αυτή εντάσσεται στους ήδη 56.1 εκατομμύρια εκατομμυριούχων, δηλαδή το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αύξηση αυτή οφείλεται από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και τις αναδυόμενες μεσαίες τάξεις τους, ειδικά στην Κίνα.

Ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε κατά 7.4% το 2020 παρά τις όποιες οπισθοδρομήσεις του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς.

Την ίδια στιγμή οι δισεκατομμυριούχοι έχουν δει τις περιουσίες τους να εκτοξεύονται κατά 27.5% μόνο το διάστημα του Απριλίου και του Ιουλίου του 2020. Δηλαδή πλούτισαν κατά 10.2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS. Ο πληθυσμός τους μάλιστα αυξήθηκε κατά 34 άτομα φτάνοντας τα 2,189.

Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ οι οποίοι αποτυπώνουν μία υπαρκτή τάση οικονομικής και εν τέλει κοινωνικής ανισορροπίας. Τη στιγμή που η πανδημία χτυπάει τους πιο αδύναμους και ευάλωτους, άλλοι πλουτίζουν στις πλάτες τους ενόσω οι κυβερνήσεις αδιαφορούν αν δεν επιδοκιμάζουν αυτή τη τάση.
Άλλωστε, ο πολυπόθητος στόχος της αέναης συσσώρευσης των λίγων θεωρείται ότι είναι πηγή ευδαιμονίας για όλους, αφού ο πλούτος θα διοχετευτεί προς τα κάτω. Ωστόσο, αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα όνειρο απατηλό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter