Οι πολιτείες που κερδίζουν Τραμπ και Μπάιντεν – Τα πρώτα αποτελέσματα

Οι πολιτείες που κερδίζουν Τραμπ και Μπάιντεν – Τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν οι κάλπες στις πρώτες πολιτείες των ΗΠΑ Συγκεκριμένα οι κάλπες έκλεισαν στο Κεντάκι και στην Ιντιάνα όπου ήδη ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Την πολιτεία του Κεντάκι η οποία δίνει 8 εκλέκτορες κατακτά με βάση τα στοιχεία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αλλά και το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος με βάση το ίδιο ινστιτούτο κατακτά και την πολιτεία της Ιντιάνα η οποία δίνει άλλους 11 εκλέκτορες

Απο την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες της Βιρτζίνια με 13 εκλέκτορες και το Βερμόντ που του δίνει 3 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια με τους 5 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Λίγο πριν τις 03:00 ώρα Ελλάδας ο Μπάιντεν συγκέντρωνε 16 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Βέρμοντ και της Βορτζίνια. Ο Τραμπ αντίστοιχα κατείχε 13 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Κεντάκι και της Δυτικής Βιρτζίνια. Υπέρ του Τραμπ ψήφισε και η Νότια Καρολίνα προσφέροντας στον απερχόμενο πρόεδρο άλλους 9 εκλέκτορες και ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του σε 22 συνολικά .

Στις 03:00 ώρα Ελλάδας προστέθηκαν αρκετές ακόμη πολιτείες στο συνολικό αριθμό των πολιτειών όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον εκλεκτό τους για προέδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Για τον Τζο Μπάιντεν ψήφισαν οι πολιτείες της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, το Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, το Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,το Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και το Ιλινόις με 20 εκλέκτορες.

Για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες και του Αρκάνσας με 6 εκλέκτορες.

Μετά και απο την προσθήκη αυτών των πολιτειών, ο Τζο Μπαίντεν συγκεντρώνει συνολικά 85 εκλέκτορες ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ 55 εκλέκτορες.

Ιδιαίτερα αμφίρροπη είναι η μάχη των υποψηφίων στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα όπου το προβάδισμα εναλλάσσεται.

Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter