Οι πολίτες ζητούν δωρεάν PCR τεστ αλλά ο Άδωνης τα… τιμολογεί «κοντά στα 50 ευρώ» (Video)

Οι πολίτες ζητούν δωρεάν PCR τεστ αλλά ο Άδωνης τα… τιμολογεί «κοντά στα 50 ευρώ» (Video)

Κοντά στα 50 ευρώ, και κάτω από 60 ευρώ, προσδιόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης πως θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού. Ο υπουργός Ανάπτυξης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε… θιγμένος μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε μετά την περιβόητη δήλωση περί λήξης της πανδημίας. Όπως είπε, μάλιστα, «έπεσαν να τον φάνε»…

Όσον αφορά, το ζήτημα των PCR, που οι πολίτες ζητούν να χορηγούνται δωρεάν, ο Άδωνης είπε πως θα κοστίζουν περίπου 50 ευρώ και κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση. Έως και ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου ζητά δωρεάν μοριακά τεστ, αλλά μάλλον το αυτί του υπουργού δεν ίδρωσε.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Όσον αφορά το αίτημα των ιατρών για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο  Άδωνης είπε πως απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back.

«Έπεσαν να με φάνε»

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του περί λήξης της πανδημίας, λέγοντας ότι «έπεσαν να τον φάνε» γιατί είπε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει ιατρικές γνώσεις αλλά διαβάζει και ακούει τους ειδικούς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του δανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου του Serum που εκτιμά πως η πανδημία θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Σχετικά με το ξύλο που χτύπησε, εξήγησε ότι παρότι δεν είναι ιδιαίτερα προληπτικός, φέρει ως Έλληνας στο πολιτιστικό του υπόβαθρο συνήθειες χιλιάδων ετών και παρέθεσε αναφορές του Θεόκριτου και του Αριστοφάνη.

Όταν ο ΣΚΑΪ έδειξε στον Άδωνη Γεωργιάδη εικόνες από τις τεράστιες ουρές για ένα rapid test, εκείνος θέλησε να πείσει πως είναι κάτι… φυσιολογικό καθώς ανάλογες εικόνες, όπως είπε, παρατηρούνται και σε άλλες χώρες…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter