Οι Political Stencil, ο τοίχος και το μήνυμα στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Οι Political Stencil, ο τοίχος και το μήνυμα στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Tα μέλη της ομάδας Political Stencil με αφορμή το νέο τους βιβλίο, σχολιάζουν στο Documento μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις τους στο δημόσιο χώρο.

Με αφορμή το «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ανατρέχει σε όλες τις γκανγκστερικές του ταινίες ξύνοντας πληγές και γκρεμίζοντας αμέτρητα ταμπού.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών ΕCOELEUSIS Χρήστος Χρηστάκης γράφει για το επίμαχο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τη στάση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο ανθρωπολόγος και Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας Βασίλης Νιτσιάκος μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για τη μελοποιημένη ποίηση στη βλάχικη γλώσσα που υπογράφει, για τα βιώματα του ως Βλάχος που έζησε την περιθωριοποίηση της μητρικής του γλώσσας και τονίζει την αναγκαιότητα του σεβασμού των απανταχού πολιτισμικών ετεροτήτων.

Η Αφροδίτη Ερμίδη γράφει για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ένα από τα σημαντικότερα παιδικά φεστιβάλ στον κόσμο, που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Η Νορβηγίδα συγγραφέας Μάγια Λούντε επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας και μίλησε στην Έμυ Ντούρου για το βιβλίο της «Η ιστορία των μελισσών» (Εκδόσεις Κλειδάριθμος) και για την κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη.

Ο Γιάννης Στάνκογλου συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη με αφορμή τη νέα ταινία του Αλέξη Καρδαρά, «Φαντασία», ένα δράμα πλημμυρισμένο από μουσική, λουλούδια και σπασμένα πιάτα.

Η Ηλέκτρα Ζαργάνη γράφει για την Ιστορική Διαδρομή Γοργοποτάμου που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στη Λαμία, μέσα από την οποία φωτίζεται ο τρόπος που σχεδιάστηκε μία από τις σπουδαιότερες ένοπλες αντιστασιακές δράσεις κατά των κατακτητών.

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης μιλάει στον Σπύρο Οικόπουλο για την υβριδική παράσταση «Elenit» που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Στη στήλη New Entries γνωρίζουμε την τραγουδίστρια Σοφία Παπουλάκου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter