Οι Πράσινοι σε συνέδριο εκλογικής ετοιμότητας

Οι Πράσινοι σε συνέδριο εκλογικής ετοιμότητας

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα θέτει όλες του τις δυνάμεις το νέο κόμμα των Πρασίνων, που επιδιώκει με κάθε τρόπο να να αναζωογονηθεί ο οικολογικός χώρος. Στην προμετωπίδα των προσπαθειών του έχει τεθεί η ανάπτυξη ενός αυτόνομου οικολογικού πόλου, με κοινωνικές ευαισθησίες, που, μεταξύ άλλων, να διεκδικήσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες. Ήδη, προχωρούν οι διαδικασίες για κοινό πράσινο σχήμα στις επερχόμενες εκλογές αλλά με διατήρηση της ανεξαρτησίας κάθε κόμματος.

Το ζήτημα των συνεργασιών θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στο διήμερο τακτικό συνέδριο συνέδριο των Πρασίνων, που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Το νέο κόμμα των Πράσινων, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020 μετά τη συνένωση ανεξάρτητων στελεχών με το κόμμα των Πράσινων-Αλληλεγγύη και το κόμμα των Πειρατών Ελλάδας. Στο 2ο Συνέδριο τους (19-20 Φεβρουαρίου 2022), οι Πράσινοι θα κάνουν τον απολογισμό της δράσης τους, θα αναλύσουν τα ζητήματα της συγκυρίας και των επίδικων της περιόδου, θα συζητήσουν τις προγραμματικές θέσεις, θα επικαιροποιήσουν την απόφαση για τις εθνικές κάλπες και θα ολοκληρώσουν την εκλογή νέων πολιτικών οργάνων (θα εκλέξουν Γραμματεία).

Οι Πράσινοι κρίνουν ότι με τις παρεμβάσεις τους έχει καταδειχθεί η θετική συνεισφορά ενός πράσινου κόμματος στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, θεωρούν ότι οι Πράσινοι με την παρουσία τους έχουν συμβάλει θετικά στην ευρύτερη ανασύνθεση και αυτονομία του πράσινου χώρου. Όπως σημειώνουν, το συνέδριο των Πράσινων «φιλοδοξεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πορεία αυτή ανοίγοντας δρόμους για μια πράσινη δυναμική παρέμβαση αντίστοιχη με τις προκλήσεις της εποχής μας».

Το θέμα της εκλογικής συνεργασίας του ευρύτερου πράσινου χώρου βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης. Εξηγούν ότι «σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρότασή τους για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και κοινή εκλογική κάθοδο οι συζητήσεις με τους Οικολόγους Πράσινους έχουν οδηγήσει σε μια συμφωνία επί της αρχής για κοινό πράσινο σχήμα στις επερχόμενες εκλογές αλλά με διατήρηση της ανεξαρτησίας κάθε κόμματος». Και προσθέτουν: «Παρά τις διαφορετικές αποτιμήσεις τους για την προηγούμενη περίοδο, τα δύο κόμματα συμφωνούν ότι μόνο αυτόνομη και με κοινή έκφραση μπορεί η πολιτική οικολογία να προχωρήσει και να προσφέρει ουσιαστικά στην ελληνική κοινωνία».

Το συνέδριο των Πράσινων θα διεξαχθεί και με φυσική παρουσία και με διαδικτυακή συμμετοχή. Οι εργασίες του θα ανοίξουν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, με δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση για την ανεξαρτησία του Τύπου και τις επιθέσεις που δέχεται σήμερα στη χώρα μας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Evelyne Huytebroeck, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) και της Βούλας Τσέτση, γενική γραμματέα της ομάδας των Πράσινων/EFA στο ευρωκοινοβούλιο και μέλος του Committee του EGP, υπεύθυνη για τα πράσινα κόμματα της Νότιας Ευρώπης. Από την Ελλάδα έχουν επίσης προσκληθεί να χαιρετίσουν το Κόμμα για τα Ζώα και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter