Οι προβοκάτσιες του ΑΠΕ με fake φωτογραφίες

Οι προβοκάτσιες του ΑΠΕ με fake φωτογραφίες

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε από την ανάρτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, κειμένου για την πορεία μελών του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία, που συνοδευόταν από παλαιότερη φωτογραφία διαδήλωσης… συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, σε θέμα που δημοσιεύτηκε στις 10.46 π.μ. με τίτλο «Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικανική πρεσβεία», αυτό που τραβούσε την προσοχή ήταν η φωτογραφία, όπου ο (απληροφόρητος) αναγνώστης από πρώτη ματιά έβλεπε ότι δεν τηρήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά μέτρα (χρήση μάσκας, αποστάσεις, κλπ.), καθώς δεν αναφερόταν έστω και με τα γνωστά γράμματα-ψείρες ότι πρόκειταν για φωτογραφία αρχείου.Τελικά, πολλές ώρες μετά, οι ιθύνοντες του ελεγχόμενου από το Μαξίμου ΑΠΕ (με διορισμένο επικεφαλής το πρώην στέλεχος ΚΚΕ/ΚΝΕ και δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Ευτύχη Παλλήκαρη – της «γενιάς του Πολυτεχνείου», τρομάρα μας…), κάτι ψέλισαν για τη γνωστή καραμέλα «εκ παραδρομής» και θεώρησαν πως καθάρισαν…Ομως, η απροκάλυπτη προβοκάτσια να παρουσιάζουν τα μέλη του ΚΚΕ ότι δεν τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι το (υπό τον κ. Παλλήκαρη) ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει προβεί σε ανάλογο δημοσιογραφικό & πολιτικό ατόπημα με fake φωτογραφία και σχετικά πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, έγινε δημοσίευση κειμένου με τίτλο «Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας» και φωτογραφία που αποτύπωνε σκηνικό έντασης με χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών να υψώνουν κοντάρια σημαιών ως «ρόπαλα» κατά των αστυνομικών. Μόνο που το ΑΠΕ παρέλειψε να σημειώσει ότι πρόκειταν για φωτογραφία αρχείου (οι διαδηλωτές ήταν μάλλον φοιτητές, άλλωστε φορούσαν χειμωνιάτικα ρούχα), με στόχο, προφανώς, να εκθέσει τους μαθητές. Ωρες αργότερα, κι αφού έγινε σάλος για το θέμα (καταγγελίες από Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.ά.), το ΑΠΕ εδέησε να διορθώσει την ανάρτηση, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη από τους μαθητές και το κοινό για τη λαθροχειρία.

Συγγνώμη δεν ζήτησαν ούτε τώρα από το ΚΚΕ (κι όχι μόνο), αλλά το δις εξαμαρτείν του κ. Παλλήκαρη και των επιτελών του εκεί στο μητσοτακικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει ότι δεν πρόκειταν για καμια παραδρομή μα για καραμπινάτη κατευθυνόμενη επιλογή πολιτικής/μικροκομματικής σκοπιμότητας. Αξιος ο μισθός τους, όσο κι αν ο Ευτ. Παλλήκαρης κι άλλα ομογάλακτα/κνίτικης προέλευσης παλικάρια του (νεο)Μητσοτακισμού [Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιάννης Βλαστάρης, Δημήτρης Τσιόδρας, Αρης Τόλιος, κ.ά.], δεν ντρέπονται να… ντρέπονται για τον πρότερο ΚΚΕδικο βίο τους που αποκρύπτουν από το επίσημο βιογραφικό τους!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter