Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι δικές μας επιλογές που δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις επιλογές που επιβάλλει η κεντρική κατεύθυνση της εποχής. Μουσικά γεγονότα, εικαστικές συναντήσεις, πολιτιστικά events από όλη την Ελλάδα (γιατί για την εφημερίδα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα): όπου θεωρούμε ότι καλό είναι να βρεθείτε και να συμμετάσχετε για να μοιραστείτε στη συνέχεια την εμπειρία σας με φίλους και γνωστούς.

Μπαρόκ μουσική στη Θεσσαλονίκη

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του βιολοντσελίστα Δήμου Γκουνταρούλη. Φέτος το φεστιβάλ παρουσιάζει έργα γνωστών συνθετών του μπαρόκ, ενώ ανοίγει τον ορίζοντά του διευρύνοντας το ρεπερτόριο και τα χρονικά του όρια προς τα πίσω με αναγεννησιακή θρησκευτική μουσική και προς τα εμπρός με κλασική μουσική δωματίου από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα. Παράλληλα προσκαλεί για πρώτη φορά δύο σημαντικά ευρωπαϊκά σχήματα μπαρόκ μουσικής: το σύνολο La Vaghezza και το σύνολο Musica ad Rhenum του φλαουτίστα Jed Wentz. 

INFO: 22 – 23/11 και 29-30/11 στις 21:00

Δύο βραδιές με τους Waterboys

Οι Waterboys θα εμφανιστούν για δύο βραδιές στη σκηνή του Piraeus 117 Academy. H ροκ μπάντα που με τη μελωδικότητα και τον λυρισμό της σημάδεψε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 παραμένει ευρηματική και δραστήρια. Εχοντας στις αποσκευές της τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο «Where the action is» γυρίζει ξανά τον κόσμο για να γεμίσει με μουσική τις περιπέτειές μας. Οι Waterboys δημιουργήθηκαν στο Εδιμβούργο το 1983 από τον Σκωτσέζο μουσικό Mάικ Σκοτ και το όνομά τους το εμπνεύστηκε από το τραγούδι του Λου Ριντ «The kids». Η ιστορία τους είναι πρακτικά συνυφασμένη με τη μουσική υπόσταση και πορεία του Μάικ Σκοτ, ο οποίος εκτός από ιδρυτικό μέλος είναι και η ψυχή του συγκροτήματος. Από το 1983 έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 15 άλμπουμ, ενώ τελευταία φορά επισκέφτηκαν τη χώρα μας πριν από δέκα χρόνια.

INFO: Πειραιώς 117 Academy 21 και 22/11 στις 21:30

Αφιέρωμα στον Γεώργιο Σκληρό

Στον εισηγητή των μαρξιστικών ιδεών και της κοινωνιολογικής ανάλυσης στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου «Λόγος 7» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Γεώργιος Σκληρός, 100 χρόνια από τον θάνατό του». Την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Βίκυ Καραφουλίδου και Γιάννης Κουμπουρλής.

INFO: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ) 22/11 στις 19:30

5η Έκθεση Κεραμικής από την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη

Η Ομάδα Κεραμέων Ιχνη, την οποία απαρτίζουν οι κεραμίστες Βασίλειος Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλης Παπαϊωάννου και Ηλίας Χριστόπουλος, διοργανώνει στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα την 5η Εκθεση Κεραμικής, στην οποία παίρνουν μέρος με πρωτότυπα έργα 40 Ελληνες κεραμίστες, μεταξύ των οποίων η Μάνια Αγγέλου, η Μυρτώ Κόλλια, ο Βασίλης Παπαϊωάννου και ο Ηλίας Χριστόπουλος. Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει μέσα από τα έργα των κεραμιστών τις δυνατότητες του πηλού, ο οποίος σε συνδυασμό με την έμπνευση του κάθε κεραμίστα και με διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης και ψησίματος δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα.

INFO: Έως 10/12

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter