Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις του Docville

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Αθηνών

Με μια νέα παραγωγή της «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου, τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ηρώδειο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Ολιβιέ Πι. Διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» είναι διάσημη για τις υπέροχες άριες, τη μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητα. Η υπόθεση αφορά τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-ΤσοΣαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

INF0 1, 4, 7, 10/06, 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κρίστοφ Εσενμπαχ – Ζιλ Μπέιλι

Ενας θρυλικός αρχιμουσικός και ένας σολίστ βραβευμένος με Γκράμι συναντιούνται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 28 Μαΐου. Ο Κρίστοφ Εσενμπαχ επιστρέφει στο πόντιουμ και διευθύνει την «Πέμπτη Συμφωνία» του Αντον Μπρούκνερ, στην οποία ο ίδιος ο δημιουργός απέδιδε το προσωνύμιο «Φανταστική». Στο

πρώτο μέρος της συναυλίας ο διάσημος Αμερικανός τσελίστας Ζιλ Μπέιλι αναμετριέται με το «εξομολογητικό» κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Εντουαρντ Ελγκαρ.

INF0 28/05, 20.30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος»

Η ιστορία του Αλέξανδρου Παναγούλη, της κορυφαίας μορφής του αντιδικτατορικού αγώνα, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή και ξεδιπλώνεται μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του. Παράλληλα, το κείμενο σχολιάζει σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας και αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν μείνει ακόμη αναπάντητα. Το έργο του Γιάννη Σολδάτου σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη θα παίζεται μέχρι τις 4 Ιουνίου στο θέατρο Vault. Η Μάνια Παπαδημητρίου υποδύεται την Αθηνά Παναγούλη.

INF0 Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 18.00

Οι ποιητές μας τραγουδούν

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν ξανά τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός με την παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός και Νίκος Ξυδάκης.

INF0 30-31/5, 21:00 Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

«Τι να κάνουμε;»

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Νικολάι Τσερνισέφσκι ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν σε σκηνοθεσία της Ελλης Παπακωνσταντίνου. Πόσο ελεύθεροι και ελεύθερες είμαστε να ορίζουμε τη μοίρα και την ταυτότητά μας; Τι* μπορούμε να αντιτάξουμε ως βίωμα και ως τρόπο ζωής στη σημερινή αναδίπλωση των αξιών, την όλο και μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση της δυτικής κοινωνίας; Τα ενδιαφέροντα ερωτήματα που θέτει η παράσταση «συνομιλούν» με τη σύγχρονη εποχή.

INF0 Εως 4/06, 21.00, Υπόγειο – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Δείτε στην TV

Τρίτη 30/5, 22.00 «Ο κύριος Τζόουνς»

Ο φιλόδοξος Ουαλός ρεπόρτερ Γκάρεθ Τζόουνς, που ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνομίλησε με τον Χίτλερ, ψάχνει να βρει το επόμενο μεγάλο θέμα του και αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μόσχα και να επιχειρήσει να πάρει μια προσωπική συνέντευξη από τον Στάλιν. Ακαδημαϊκή προσέγγιση μιας συναρπαστικής πραγματικής ιστορίας από την Πολωνή σκηνοθέτρια Ανιέσκα Χόλαντ. Υψηλή παραγωγή, στρωτή αφήγηση αλλά και διδακτισμός.

Τετάρτη 31/5 23:15 «O σωματοφύλακας του εκτελεστή»

Στη δημιουργία του Πάτρικ Χιουζ ο σωματοφύλακας Ράιαν Ρέινολντς και ο πληρωμένος εκτελεστής Σάμιουελ Τζάκσον μισούνται θανάσιμα από την εποχή που ο δεύτερος κατέστρεψε την καριέρα του πρώτου. Ομως θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν όταν η πρώην του Τζάκσον χρειαστεί βοήθεια. Περισσότερο κωμωδία παρά περιπέτεια, με την απολαυστική γραφή του Χιουζ να θυμίζει τις γουστόζικες buddy movies αλλοτινών εποχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter