Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει παραστάσεις, ταινίες στην μικρή οθόνη, μουσική αλλά και νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Φεστιβάλ ΑΣΚΙ για τα 30 χρόνια των αρχείων

Το πολυμορφικό Φεστιβάλ Ιστορίας των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Θα γίνονται καθημερινά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο: θεματικές συζητήσεις, εργαστήρια, προβολές ντοκιμαντέρ, ιστορικοί περίπατοι. Η κεντρική έκθεση «Οταν όλα είναι δυνατά! 4 στιγμές του 20ού αιώνα», η οποία περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια από τις συλλογές των ΑΣΚΙ, προτείνει μια εναλλακτική αφήγηση της διαδρομής των ελληνικών πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων του 20ού αιώνα, αντιμετωπίζοντάς την ως πεδίο που μας επιτρέπει να σκεφτούμε τη δυναμική της συλλογικής δράσης, των πολιτικών ιδεών και των συλλογικών προσδοκιών.

INF0: Από 9 έως 19/2

Αγγελάκας και 100°C

Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αγγελάκα με τους 100°C μοιάζουν περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία. Ολοι τους δημιουργικοί, ανατρεπτικοί και κυρίως ανήσυχοι, μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις Τρύπες και φτάνει μέχρι τον δίσκο «Εχω κέφια» που κυκλοφόρησε το 2022. Τους 100°C αποτελούν οι Λαμπρινή Γρηγοριάδου (ακ. κιθάρα), Αλέξης Αρχοντής (τύμπανα), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Ηλίας Μπαγλάνης (πλήκτρα), Αλέξανδρος Κόντζογλου (ηλ. κιθάρα) και Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι).

INF0: Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος. 17&18/2. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30

Στηβ Γιανάκος στη Citronne

Ο Στηβ Γιανάκος, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς καλλιτέχνες σήμερα, παρουσιάζει στην γκαλερί Cιtronne την πρόσφατη δουλειά του: έργα μεγάλων διαστάσεων του 2022. Το έργο του Γιανάκου είναι προκλητικό και αρνείται να ενταχτεί σε κατηγορίες – ποπ αρτ, σουρεαλισμός, μινιμαλισμός. Χαρακτηριστικό της δουλειάς του είναι οι δυνατές εικόνες και οι αφηγήσεις οι οποίες προκαλούν έκπληξη, δυσπιστία, αμηχανία, ακόμη και απειλή στον θεατή. Πρωταγωνιστής στην έκθεση «Ι…Loop de Loop…» είναι μια nonbinary φιγούρα, ένα αντρικό πρόσωπο με τσιγκελωτό μουστάκι που τοποθετείται σε διαφορετικά γυναικεία σώματα.

INF0: Πατριάρχου Ιωακείμ 19. Τρ., Πέμ., Παρ. 11.00-20.00, Τετ., Σαβ. 11.00-16.00

Πεταλούδες στο στομάχι

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει την παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Αφήνεται στην εξαρτητική και παραισθησιογόνα επίδραση του έρωτα και υπογράφει μια παράσταση που ενσωματώνει το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, νέα μέσα και social media. Παρακολουθούμε αποσπασματικά μερικές εβδομάδες από τη ζωή του κεντρικού χαρακτήρα, ενός αντιήρωα του καιρού μας, πλήρως απορροφημένου στην ικανοποίηση της μεγαλύτερης ανάγκης του: της αγάπης. Παίζουν οι ηθοποιοί Κλέλια Ανδριολάτου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ιντρα Κέιν, Δωροθέα Μερκούρη, Κωνσταντίνος Μπιμπής.

INF0: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου. Εως 5/3

Δείτε στην TV

Κυριακή 12/2 23.15 «Syriana»

Δύο μεγάλες αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες συγχωνεύονται προκαλώντας την αντίδραση του Κογκρέσου. Ενας οραματιστής Αραβας ηγέτης, αμερικανικά λόμπι, επιχειρήσεις-κολοσσοί, μυστικοί πράκτορες, πληρωμένοι εκτελεστές κ.λπ. Απ’ όλα έχει ο μπαξές στο βραβευμένο με Οσκαρ Β΄ αντρικού ρόλου (ο Τζορτζ Κλούνεϊ υποδύεται έναν ειδικό πράκτορα της CIA) σκοτεινό πολιτικό θρίλερ του Στίβεν Γκέιγκαν, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο που βασίζεται σε βιβλίο του πρώην πράκτορα της CIA Ρόμπερτ Μπάερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter