Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει:

Ολη η Αλκη Ζέη στο Μπενάκη

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Ετους 2023 Αλκης Ζέη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της, παρουσιάζει την έκθεση που είναι αφιερωμένη στο έργο και στη ζωή της τιμώμενης συγγραφέα. Στην έκθεση παρουσιάζονται αρχειακό υλικό, ανέκδοτα γραπτά και προφορικά ντοκουμέντα μαζί με οπτικοακουστικό υλικό που αποτυπώνουν τα συστατικά του κόσμου της και της εποχής της. Αποκαλύπτονται τα έργα και οι μέρες της, οι άνθρωποι στην εμπλοκή τους με την Ιστορία, ιδίως ο σύντροφος της ζωής της Γιώργος Σεβαστίκογλου, οι τόποι της και τα γεγονότα που συνέτειναν ώστε να κυοφορηθούν τα έργα της.

INFO: Πειραιώς 138, έως 30/4

Οι Beast in Black στην Ελλάδα

Με κεντρικό πυρήνα το heavy metal και διάχυτες αναφορές σε italo disco, eurobeats και συμφωνικά στοιχεία οι πολυεθνικοί Beast in Black έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία τους. Το συγκρότημα που έχει έδρα τη Φινλανδία και τον δικό μας Γιάννη Παπαδόπουλο στα φωνητικά θα κλείσει το ευρωπαϊκό σκέλος της sold out περιοδείας για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ «Dark connection» με δύο συναυλίες στη χώρα μας, με special guests τους Suicidal Angels.

INFO: 21 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και 22 Μαρτίου στην Αθήνα (Gagarin 205)

Μητσιάς και Καραμπέτη για την Hμέρα Ποίησης

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 21 Μαρτίου, έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών τα οποία έχουν μελοποιήσει συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής και Γιάννης Σπανός. Η επιμέλεια των κειμένων είναι του Γιώργου Λιάνη. Στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις ο Αχιλλέας Γουάστωρ. Ακούγονται μελοποιημένοι οι Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Γκάτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, Νίκος Καββαδίας, Τάσος Λειβαδίτης, Γιάννης Ρίτσος κ.ά. Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου Λόγος και Μουσική.

INFO: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη στις 8.30 μ.μ.

Για τον Τάσο Λειβαδίτη

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης παρουσιάζεται στο θέατρο Βρετάνια η παράσταση με τίτλο «Τάσος Λειβαδίτης – Ποιητής του ονείρου», σε σκηνοθεσία – προσαρμογή του Πάνου Αγγελόπουλου και σε κείμενο του ποιητή – συγγραφέα Γιώργου Δουατζή. Η παράσταση αναφέρεται στο έργο, στην πολυτάραχη ζωή και την προσωπικότητα του μεγάλου μας ποιητή και περιδιαβαίνει το υπέροχο ποιητικό του σύμπαν με τον σεβασμό και την αγάπη που ταιριάζουν στη μεγάλη ποίηση. Μια ποίηση εσαεί επίκαιρη που υμνεί τον έρωτα, τον άνθρωπο και τα ιδανικά του για έναν καλύτερο κόσμο. Το ποιητικό έργο μεταφέρει στη σκηνή η Κοραλία Καράντη με ομάδα ηθοποιών, σε μια κορυφαία συνάντηση με τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής.

INFO: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα. 20 & 21/3 στις 8 μ.μ.

Πασχαλίδης στη Θεσσαλονίκη

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ύστερα από μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, την επανεκτέλεση του δίσκου του Θάνου Μικρούτσικου «Εμπάργκο» (εκδ. Ogdoo Music Group), αλλά και την τέταρτη συγγραφική του εργασία με τίτλο «Ξενοδοχεία» (εκδ. Αλεξάνδρεια) επιστρέφει στο σταθερό του στέκι για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης: τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, τραγούδια που αγαπά αλλά και εκπλήξεις της στιγμής. Ευαίσθητος δημιουργός και χαρισματικός ερμηνευτής, δυναμικός και αυθόρμητος, κοινωνικά ευαίσθητος και ταυτόχρονα βαθιά ερωτικός, ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεχωρίζει για τις ζωντανές του εμφανίσεις.

INFO: Βlock 33, 26ης Οκτωβρίου 33, στις 24 & 25/3*

Δείτε στην TV

ΕΡΤ 2: Τρίτη 21/3, 22.00 «Κλέφτες καταστημάτων»

Οικογένεια κομπιναδόρων που ζουν στα φτωχά προάστια του Τόκιο μαζεύουν ένα μικρό κοριτσάκι που βρίσκουν εγκαταλελειμμένο μες στο κρύο. Τον αξεπέραστο «Κλέφτη ποδηλάτων» του Βιτόριο ντε Σίκα θυμίζει το ανθρωποκεντρικό αριστούργημα του Χιροκάζου Κόρεέντα, με το σοφά χτισμένο σενάριο να σκιτσάρει το αριστοτεχνικό πορτρέτο μιας εναλλακτικής οικογένειας και να ανατρέπει στερεότυπα και κλισέ –η κλοπή θεωρείται βαρύτατο έγκλημα στην Ιαπωνία– της καθεστηκυίας ιαπωνικής τάξης.

Star: Τρίτη 21/3, 22.45 «Μόνο εσένα βλέπω»

Η Τζίνα έχει χάσει την όρασή της έπειτα από ένα τροχαίο αλλά χάρη στη φροντίδα του συζύγου της ζουν αρμονικά και χωρίς επιπλέον προβλήματα. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν η ηρωίδα αρχίζει να βλέπει ξανά. Oχι τόσο ένα αυθεντικό θρίλερ αλλά μια μυστηριώδης ερωτική ιστορία με τη φτιαξιά ενός b movie από τον Μαρκ Φόρστερ, το οποίο αποκτά ισχυρή ρεαλιστική βάση χάρη στην παρουσία της Μπλέικ Λάιβλι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter