Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Αρεως

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας από τους πιο δημοφιλείς και ιστορικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, επιστρέφει φέτος εκεί από όπου ξεκίνησε. Με μότο «Το Πεδίον Αρεως αλλάζει – Το βιβλίο επιστρέφει σπίτι του!» το φεστιβάλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε συνδεθεί με το Ζάππειο, διοργανώνεται για δεκαεπτά μέρες (1-17/9) στο Πεδίο του Αρεως.

Το κεντρικό αφιέρωμα με τίτλο «Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα» είναι επικεντρωμένο στην προσφορά των γυναικών στις τέχνες και στα γράμματα, αλλά και στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο διαχρονικά αλλά και σήμερα. Συμμετέχουν 210 εκδότες και 275 περίπτερα και διοργανώνονται 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα.

INF0 Ωρες λειτουργίας

Δευτέρα – Πέμπτη: 18.00-22.30

Παρασκευή & Σάββατο: 18.00-23.00

Κυριακή: 10.30-15.00 & 18.00-22.30

Η «Νόρμα» επιστρέφει στο Ηρώδειο

Ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας παρουσιάζει στις 28 και 30 Αυγούστου την όπερα «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ και διεύθυνση ορχήστρας Γιουτζίν Κον. Η Νόρμα, ο αγαπημένος ρόλος της Κάλλας, επανέρχεται στο Ηρώδειο, εκεί όπου η ντίβα τραγούδησε το 1944 και το 1957. Για το εγχείρημα αυτό ο Τομ Βολφ

συγκέντρωσε διεθνές καστ: τη Λιβανοκαναδή σοπράνο Τζόις ελ Χούρι, τον τενόρο Μάριο Φραγκούλη, την Αμερικανίδα σοπράνο Τερέζα Καρλομάνιο και τον βαρύτονο Σάβα Βέμιτς. Την καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνουν η χορογράφος Ερση Πήττα και ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ. Συμμετέχει η μεικτή χορωδία Fons Musicalis υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

INF0 28 & 30/8, 21.00

Ο κατά Ευαγγελάτου «Ιππόλυτος»

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη βλέποντάς τον σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος. Η θεά Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων. Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης. Παίζουν: Ορέστης Χαλκιάς, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Σκουλά κ.ά.

INFO Θέατρο Βράχων 30/08 21:00

Αφρικανικοί ρυθμοί στο ξέφωτο

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου η Orchestra Baobab, ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της world μουσικής, έρχεται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για να μας ταξιδέψει

στους χορευτικούς ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου, στο πλαίσιο της τελευταίας Parklife συναυλίας της σεζόν. Η βραδιά ξεκινάει με DJ set από τον Teranga Beat σκορπίζοντας στο ξέφωτο ψυχεδελικούς afro-jazz και funkytropical ήχους της Αφρικής.

Είσοδος ελεύθερη, 21.00. Στις 19.30 Teranga Beat (DJ set)

Με Λεόνε και Μορικόνε στη Ριβιέρα

«Το μεγάλο σινεμά επιστρέφει ξανά στις πραγματικές του διαστάσεις» είναι το μότο του φετινού προγράμματος του σινεμά Ριβιέρα, στο οποίο κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα φιλοξενείται η δράση «Μεγάλες ταινίες – μεγάλες Δευτέρες». Τη Δευτέρα 28/8 στις 20.30 θα προβληθεί η

ταινία του Σέρτζιο Λεόνε «Κάποτε στην Αμερική». Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Βασιλείου. Μία μέρα μετά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Τζουζέπε Τορνατόρε «Ennio: The Maestro».

INF0 Βαλτετσίου 46, Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter