Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Ελευσίνα

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα και διευθύνοντας ο ίδιος επί σκηνής πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, χαρίζει στο κοινό ένα σπάνιο ταξίδι στα μουσικά του έργα. Στη συναυλία που θα γίνει στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο των Αισχυλείων θα ακουστούν τραγούδια όπως τα ακόλουθα: «Hτανε μια φορά», «Το δίχτυ», «Πώς να σωπάσω», «Στη Σαλαμίνα», «Φτωχολογιά», «Ονειρο δεμένο στο μουράγιο», «Μάτια βουρκωμένα», «Υπομονή», «Απονη ζωή», «Καίγομαι» κ.ά.

INFO Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 6/9, στις 21.00

Από το Λας Βέγκας στην Αθήνα

Οι Imagine Dragons, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2009 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και έχει καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον ποπ/ροκ ήχο του 21ου αιώνα, θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Με τα εισιτήρια της πρώτης ζώνης να έχουν ήδη εξαντληθεί, η παρέα του Νταν Ρέινολντς περιμένει το πολυάριθμο και ετερόκλητο κοινό της για να τραγουδήσουν μαζί επιτυχίες όπως τα «Believer», «Radioactive», «Thunder και demons». Μαζί τους θα εμφανιστεί το αμερικανικό indie rock τρίο AJR.

INF0 ΟΑΚΑ, 6/9

Ο Γιάννης Αγγελάκας στην Τεχνόπολη

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C θα βρεθούν στη σκηνή της Τεχνόπολης τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου για ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από το άλμπουμ «Τρύπες» και έχει τελευταία στάση το «Εχω κέφια», τον οποίο κυκλοφόρησαν το 2022. Guest το Παιδί Τραύμα. Τους 100°C αποτελούν οι Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.

INF0 Τεχνόπολη, 4/9, στις 20.30

Στην Κρήτη με αέρα πεχλιβάνη

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχει αποδείξει με το έργο και τη στάση του ότι ο καλλιτέχνης οφείλει να είναι σε επαφή με τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και να παίρνει ανοιχτά θέση σε όλα όσα μας διαμορφώνουν καθημερινά. Εξού και το φανατικό κοινό που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Η φετινή περιοδεία του κάνει στάση αυτές τις μέρες στην Κρήτη ως συνέχεια στη νότα νότα μάχη του δημιουργού για το δικαίωμα στο όνειρο. Τραγουδούν: Alkyone, Γιάννης Λίταινας, Αλέξανδρος Κτιστάκης. Παίζουν: Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώργος Αγγελάκης, Κωσταντής Πιστιόλης κ.ά.*

INF0 Ηράκλειο (ΕΛΜΕΠΑ, 4/9) και Χανιά (Καλόρρουμα, 6/9), στις 21.00

Αγαπημένα τραγούδια από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Το Summer East Festival επιστρέφει για τρίτη χρονιά στον κήπο του Ergon Agora East με προσκεκλημένο τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τους συνεργάτες του (Σταύρος Λάντσιας, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μιχάλης Καπηλίδης) σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα.

INF0 Ergon Agora, 4/9, στις 20.30

«Μυστήριο 11 MΑ» στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει έως τις 13/9 τη νέα δημιουργία του Ρομέο Καστελούτσι «Μυστήριο 11 ΜΑ». Δύο χιλιάδες χρόνια μετά τα Ελευσίνια Μυστήρια ο διεθνώς καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης συστήνει μια σύγχρονη τελετουργία στο πλαίσιο μιας site specific περφόρμανς ειδικά σχεδιασμένης για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Πρωταγωνιστεί ο Φιλίπο Αντάμο.

INF0 Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. Ωρα προσέλευσης: 18.45-19.00. Ωρα έναρξης: πριν από τη δύση του ηλίου

Ο Μάλαμας στη Λάρισα

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει τις καλοκαιρινές του συναυλίες με μια εμφάνιση στο Αλσος Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα Λάρισας, στην οποία θα παίξει τα τραγούδια της σπουδαίας πορείας του. Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη και ο Πέτρος Μάλαμας.

INF0 Αλσος Αγίου Γεωργίου, 8/9, στις 21.00

Τσαλιγοπούλου στη Ρεματιά

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει από σμυρναίικα μέχρι διασκευές τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον πρόσφατο δίσκο της εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής της περιοδείας.

INF0 8/9, στις 21.00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter