Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville: Αντιρατσιστικό φεστιβάλ με αδικαιολόγητο «όχι» από το ΕΚΠΑ

Οι προτάσεις της εβδομάδας από το Docville: Αντιρατσιστικό φεστιβάλ με αδικαιολόγητο «όχι» από το ΕΚΠΑ

Το 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει στις 7, 8 και 9 Ιουλίου στην Αθήνα με νέα τοποθεσία, στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Σε ανακοίνωση τους, οι διοργανωτές σχολιάζουν την αιφνίδια αλλαγή χώρου και την ανάκληση της άδειας διεξαγωγής του Φεστιβάλ από τις αρχές του ΕΚΠΑ, κάνοντας λόγο για «μεθοδευμένη απαγόρευση» με πολιτική στόχευση.

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες και το οικονομικό κόστος, κυριάρχησε η πολιτική ανάγκη διεξαγωγής του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, με σκοπό να ακουστούν όσοι αρνούνται τον ηθικό πανικό για τη μετανάστευση, καταγγέλλουν τους φράχτες και τα pushbacks, ζητάνε δικαιοσύνη για τους εκατοντάδες νεκρούς της Πύλου. Έτσι, το φετινό Φεστιβάλ μετατρέπεται σε μια μεγάλη εκδήλωση πολιτικής διαμαρτυρίας.

INFO:

7,8,9/07, Άλσος Βεΐκου

Οι Stereo Nova ξεσηκώνουν την Πλατεία Νερού

Οι Στέρεο Νόβα, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ., εμφανίστηκαν το 1992 σχεδόν από το πουθενά και κατάφεραν να αλλάξουν την ιστορία της εγχώριας μουσικής σκηνής. Με DIY αισθητική και μετά από αρκετές απορρίψεις από δισκογραφικές εταιρείες, κυκλοφόρησαν τον ομώνυμο, πρώτο δίσκο τους και όχι μόνο καθόρισαν μια ολόκληρη γενιά αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψαν μια νέα εποχή και κουλτούρα, που ήταν ακόμα κομμάτι μιας εκκολαπτόμενης αλλά μικρής underground σκηνής. Η έκρηξη της αθηναϊκής clubland δεν θα αργούσε να έρθει και στις λέξεις του Κωνσταντίνου Β. αντικατοπτρίστηκε η ζωή σε μια σύγχρονη μητρόπολη, από τα ημι-παράνομα parties μέχρι τη μοναξιά της επόμενης ημέρας και το άγχος της καθημερινότητας.

INFO:

15/07, 21:00, Πλατεία Νερού, Release Athens

Θερινό Βιβλιοστάσιο

Συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολή ταινιών, συναυλίες και ένα ταξίδι στις γεύσεις χωρίς σύνορα, μας περιμένουν αυτό το τριήμερο για να καλωσορίσουμε το φεστιβαλικό καλοκαίρι.

Το 6ο Θερινό Βιβλιοστάσιο μας υποδέχεται στον Κήπο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα. Προλεταριακή, φεμινιστική και κουίρ λογοτεχνία συναντούν την περιβαλλοντική δυστοπία και τις λογοτεχνικές αναπαραστάσεις δίνοντας πρόσφορο έδαφος για κουβέντα με σημαντικούς καλεσμένους.

Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, μαζί με πλήθος εκδόσεων έχει ετοιμάσει τέσσερις μέρες γεμάτες συζητήσεις και αναζητήσεις.

INFO

13 έως 16/07, Κήπος Συλλόγου Ελήνων Αρχαιολόγων

H Δημοκρατία του Μπακλαβά

Μετά από διαδοχικά sold-out σε Ελλάδα και εξωτερικό ‒μεταξύ άλλων στο Σεράγεβο (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου MESS – Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στον Γιώργο Κατσή), στα Σκόπια (MOT Festival) και στη Ζυρίχη (Kurtheater Baden)‒ η Δημοκρατία του Μπακλαβά έρχεται ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Το έργο του Ανέστη Αζά διαδραματίζεται στη σημερινή Ελλάδα, κάτι που το τοποθετεί στο μεταίχμιο μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παρότι η πλοκή του είναι φανταστική. Με πρωταγωνιστές ένα μεικτό ζευγάρι, έναν Τούρκο και μια Ελληνίδα, οι οποίοι αποφασίζουν να ιδρύσουν το δικό τους έθνος-κράτος με βάση το σπίτι τους και την ιδιωτική τους επιχείρηση, η παράσταση αναδιατυπώνει θεατρικά συγκρούσεις που παραμένουν ενεργές από την εποχή της Επανάστασης ως σήμερα. Μέσα από απολαυστικές κωμικές καταστάσεις, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τις αντιφάσεις της νεοελληνικής κοινωνίας, την προβληματική της εθνικής ταυτότητας, αλλά και την ουτοπική πραγματικότητα ενός μελλοντικού, οικουμενικού ψηφιακού κράτους .

INFO:

8/07 Εθνικό Θέατρο, Σκηνή Νίκος Κούρκουλος

James: Με κλασική ορχήστρα και χορωδία γκόσπελ

Οι James με τις αξέχαστες εμφανίσεις στην Ελλάδα έρχονται για να γιορτάσουν μαζί μας τα 40 χρόνια της μουσικής τους πορείας σε μια μαγική βραδιά στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι James συμπράττουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία γκόσπελ για να μας ταξιδέψουν σε όλους τους σταθμούς της μουσικής τους διαδρομής.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ ανά τον κόσμο, το βρετανικό indie συγκρότημα από το Μάντσεστερ, είναι ταυτισμένο με την έντονη σκηνική παρουσία του τραγουδιστή Tim Booth και ύμνους όπως τα «Senorita», «Getting away with it (All Messed Up)», «She’s a Star», «Sometimes» που άφησαν ένα μοναδικό μουσικό αποτύπωμα.

INFO:

10/07, 21:00, Ηρώδειο

«Σφήκες» από τη Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο

Οι Σφήκες του Αριστοφάνη είναι μια κωμωδία που σπάνια ανεβαίνει στην ελληνική σκηνή. Το έργο επιστρέφει στο δραματολόγιο του Εθνικού εξήντα χρόνια μετά την παράσταση του Αλέξη Σολομού, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου, η οποία υπογράφει την ελεύθερη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Στην πρώτη κάθοδό της στην Επίδαυρο, η αιρετική δημιουργός, πλαισιωμένη από μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και ηθοποιών, αναμετριέται με ένα έργο που αναστοχάζεται γύρω από τις παθογένειες της Δημοκρατίας και τις ρωγμές της Δικαιοσύνης.

INFO:

14,15/07, 21:00, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αξίζει να δείτε

Open

Κυριακή 9/7 21:00

Πινόκιο

Όπως και στο «Παραμύθι των παραμυθιών» ο Ματέο Γκαρόνε ποντάρει στη δύναμη του φαντασιακού όταν τοποθετείται δίπλα ακριβώς στην σκληρή πραγματικότητα. Η ιστορία που εμπνεύστηκε το 1883 ο Κάρλο Κολόντι είναι μια τυπική ιστορία ενηλικίωσης. Το φαντασιακό που τη συνοδεύει είναι απλώς το όχημα για να αναδείξει ο συγγραφέας τις ανησυχίες του για ένα κόσμο που βασιλεύει η φτώχεια και η αδικία. 

STAR

Τετάρτη 12/7  21.00

Κονγκ, η νήσος του κρανίου

Το 1971 μια στρατιωτική ομάδα συνοδεύει επιστήμονες σε αχαρτογράφητο νησί του Ειρηνικού ωκεανού που έχουν την αποστολή να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για κάποια ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν. Χορταστικό και κατά διαστήματα εντυπωσιακό θέαμα από το σκηνοθέτη του «Τhe Kings of Summer» Τζόρνταν Βογκ Ρόμπερτς που ανανεώνει την μυθολογία του King Kong εμφατικά αλλά και με σεβασμό στο πρώτο τέρας που πήρε σάρκα και οστά χάρη στον πρωτοπόρο στα ειδικά εφέ Γουίλις Χ. Ο’Μπράιεν και τον γλύπτη Μαρσέλ Ντελγκάντο το 1933. 

ΑΝΤ1

Δευτέρα 10/7  00.15

Ελίζαμπεθ

Η ταινία του Σεκάρ Καπούρ, σε σενάριο του Μάικλ Χιρστ είναι μια επική ιστορική βιογραφία με πρωταγωνίστρια την Κειτ Μπλάνσετ που υποδύθηκε με χάρη την έφηβη Ελίζαμπεθ η οποία ανεβαίνει απρόθυμα στον βρετανικό θρόνο μετά από το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α. Το σενάριο εστιάζει κυρίως στις μηχανορραφίες του χωρισμένου στα δύο παλατιού και την τραγική ιστορία της Ελίζαμπεθ  που παροτρύνεται να παντρευτεί τον Φίλιππο της Ισπανίας ενώ εκείνη είναι ερωτευμένη με τον κοινό θνητό Ρόμπερτ Ντάντλι του Τζόζεφ Φάινς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter