Οι προτάσεις του Docville για την εβδομάδα 6-11/9

Οι προτάσεις του Docville για την εβδομάδα 6-11/9

Οι προτάσεις των συντακτών του Docville για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις την εβδομάδα 6-11/9

 

ΧΟΡΟΣ (TANZ)

Τρίτο μέρος μιας τριλογίας με αντικείμενο τη θεαματοποίηση του σώματος και την πειθάρχησή του, το ΧΟΡΟΣ (TANZ) παρουσιάζει η Αυστριακής Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ,στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου εστιάζοντας στην κληρονομιά του κλασικού χορού. Ερμηνεύτριες ηλικίας 20 έως 80 ετών, υπό τις οδηγίες της πρώτης μπαλαρίνας που χόρεψε γυμνή την Ιεροτελεστία της άνοιξης του Στραβίνσκι, το 1972, υποβάλλονται σε επίπονη άσκηση, σ’ ένα μπαλέτο δράσης. Kατάλληλο για θεατές 18+. Το έργο περιλαμβάνει εμφανίσεις γυμνού και σκηνές Info αυτοτραυματισμού.

Info 9-10/9, Πειραιώς 260

Γαλλία+ Ελλάδα= σινεμά

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει το κινηματογραφικό φεστιβάλ «Ελλάδα-Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις» στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το αφιέρωμα είναι χωρισμένο σε τρεις θεματικές: Διάλογος μεταξύ Ταινιοθηκών από τον Ανρί Λανγκλουά έως τον Ζαν Ρους, τον Κλοντ Μπερί και τον Κώστα Γαβρά, Γαλλικές επιρροές στον ελληνικό κινηματογράφο και «Η Ελλάδα στις γαλλικές παραγωγές».

Info 9-23/9, Θερινός Κινηματογραφος ΛΑΙΣ

Πρόσωπα του ’21 στην Υδρα

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείου ο Δήμος Υδρας εγκαινιάζουν στη Δημοτική Αγορά της Υδρας την έκθεση «Σέ γνωρίζω ἀπό τήν Ὄψι: Πρόσωπα του ’21» σε επιμέλεια Ιριδας Κρητικού και Ιφιγένειας Βογιατζή. Εργα από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου -ιστορικά πορτραίτα γνωστών και αγνώστων Ελλήνων της εποχής του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, πολλά από τα οποία δεν έχουν έως τώρα παρουσιαστεί στο κοινό- τοποθετούνται σε κοινή εγκατάσταση με δημιουργίες σύγχρονων διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών, προτείνοντας από κοινού μια νέα οδό προσέγγισης των φυσικών πρωταγωνιστών του ’21.

Info Εως 31/10

Η Λίνα και η Τάνια

Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων δισκογραφικής διαδρομής της Λίνας Νικολακοπούλου η στιχουργός καλεί την Τάνια Τσανακλίδου για να γιορτάσουν μαζί αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας. Η συναυλία είναι η τελευταία που δίνουν στην Αττική και μας προσκαλούν σε αυτό το ταξίδι που κάνει τις λέξεις να τραγουδάνε. Τριάντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μυθικού πλέον, δίσκου Μαμά Γερνάω (1988), η Τάνια και η Λίνα συμπράττουν σ’αυτή τη μουσική παράσταση με τίτλο «Τα σχήματα των αστεριών».

Info 7/9 στις 9.30

Ερως μονόπτερος ο πλάνης

Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί μια διασκεδαστική κωμωδία που αντλεί κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία: αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν, τον Επίκουρο και τον Γρυπάρη συνθέτουν ένα απροσδόκητο ερωτικό μενού για όλα τα γούστα. Ερωτας κεραυνοβόλος, ανεκπλήρωτος, παράνομος, βουκολικός, πλατωνικός και άλλα ερωτικά κεφάλαια, επενδύονται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Info 6/9, 20.30, ελεύθερη είσοδος

Eπίσης…

  • Η ταινία «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα / A Fish Called Wanda» (1988) προβάλλεται στα Πανοραμικά Σκαλιά σκαλιά του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο Park Your Cinema (10/9, 20.30)
  • Η Μαρίνα Σάττι στο Ακόντισμα Theatron Stage, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας (5/9, 21.30)
  • Το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo με έδρα τη Νέα Υόρκη και η Camerata Bardi Vocal Academy N.Y παρουσιάζουν την όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart στο Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο (7&8/9, 21.00)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter