Οι προτάσεις του Παύλου Πολάκη για την Υγεία, το επόμενο διάστημα

Οι προτάσεις του Παύλου Πολάκη για την Υγεία, το επόμενο διάστημα

Τις προτάσεις του για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο σύστημα της Υγείας, ώστε να αντέξει την σφοδρή επίθεση του κορονοϊού, καταθέτει ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης.

Αιχμή του δόρατος είναι η γενναία χρηματοδότηση η άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Παύλου Πολάκη:

– Άμεση προκήρυξη με ταχεία διαδικασία των 3000 θέσεων μόνιμων γιατρών και των 6000 θέσεων μόνιμου λοιπού προσωπικού νοσοκομείων ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ για τα έτη 2020-21-22 (γιατροί) και 2019-20-21-22 (λοιπό προσωπικό).

– Διπλασιασμός των αμοιβών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ΤΩΡΑ με προοπτική τον τριπλασιασμό από το 2022 .Οι ήρωες θέλουν και πραγματική αποτίμηση και αμοιβή του έργου τους!

– Αμοιβή της διανοητικής εργασίας και της τεχνικής δεξιότητας του υγειονομικού επιστήμονα και όχι του υλικού που χρησιμοποιείται για να καθορίζουν τη διανομή των πόρων οι εταιρείες …

-Μαζική εκτέλεση των τεστ του κορονοϊού με ΚΑΛΥΨΗ από τον ΕΟΠΥΥ και τους προϋπολογισμους των νοσοκομείων με οργανωμένο τρόπο ανά υγειονομική περιφέρεια πανελλαδικά με σκοπό την εύρεση και απομόνωση των φορέων και σταδιακή άρση του καταστροφικού για την κοινωνία και τη ζωή των ανθρώπων λοκ νταουν σε τοπικό επίπεδο κατ αρχήν και σε πανελλαδικό μετά.

-Ολοκλήρωση με κεντρική διαδικασία που μπορεί να επιβλέψει το Υπ. Υγειας του προγράμματος εξοπλισμού των νοσοκομείων που είχαμε εκπονήσει εμείς συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορες πηγες χρηματοδότησης και από το οποίο έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα αξίας περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα βουλιάζουν στην γραφειοκρατία από τότε που φύγαμε από την κυβέρνηση. Αμεση ενίσχυση με άλλα 200 εκατομμύρια του προϋπολογισμού των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας από το ΠΔΕ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ για τον ίδιο σκοπό.

-Ενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης Φαρμάκων και τιμών διαγνωστικών πράξεων και αμοιβών ώστε με νέα κοινωνική συμφωνία να μπουν νέα όρια δαπάνης χωρίς περικοπές (claw-back και Rebate) αλλά με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ΑΞΙΑΣ όλων των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

-Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού του συστήματος Υγείας που είχε προσληφθεί από εμάς (επικουρικό, προγράμματα ΟΑΕΔ, προσφυγικό) είτε από τη σημερινή κυβέρνηση.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ:

13,5 δις ευρώ δημόσια δαπάνη για την υγεία

με την εξής κατανομή:

3 δις για φάρμακο Χωρίς συμμετοχή των ασθενών

2,5 δις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τους παρόχους του

2,5 δις λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων ΕΣΥ και πρωτοβάθμιας.

5,5 δις για αμοιβές υγειονομικού προσωπικού

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter