Οι πρώτες αντιδράσεις στο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Οι πρώτες αντιδράσεις στο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Γκρίνια πολλή έπεσε στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό.

Σε ομήγυρη βουλευτών και παραγόντων της ΝΔ που τελούντες σε καλή πολιτική διάθεση κάθισαν στο Κολωνάκι να δουν όλοι μαζί τον αρχηγό τούς έπεσαν τα αυτιά. Οι περισσότεροι περίμεναν να ακούσουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέτρα οικονομικής στήριξης και με αυτά υπό μάλης να πάνε στις περιφέρειές τους, οπότε το «σύντομα» που είπε ο πρωθυπουργός δεν φτάνει ούτε για ζήτω.

Επίσης δεν ενθουσίασε η παραίνεση στην εκκλησία να ακούσει τους επιστήμονες. Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη εκτεθεί είτε εμμέσως είτε ευθέως υπέρ των σκληρών μητροπολιτών και της ανακοίνωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ουσιαστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης τους άδειασε και θα πρέπει να αλλάξουν γραμμή στα κανάλια και να έρθουν σε αντιπαράθεση με το κοινό τους. Η κριτική ήταν ότι επικράτησε το επικοινωνιακό στοιχείο και όχι η ουσία (π.χ. μέτρα για την περαιτέρω ασφάλιση του πληθυσμού) – κάτι που αποτελεί αιχμή των βουλευτών για τη δημοσιογραφική ομάδα που επεξεργάζεται τους λόγους του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι το Μαξίμου δεν θέλησε να επικαιροποιήσει το διάγγελμα Μητσοτάκη παρά το ότι μεσολάβησε η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για πανδημία. Το διάγγελμα Μητσοτάκη μαγνητοσκοπήθηκε στις 5 το απόγευμα για να μεταδοθεί στις 7. Καθυστέρησε άλλη μισή ώρα για να παίξει στα κανάλια, αλλά και αυτό δεν αρκούσε για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των επιτελών.

Κατά του χρυσού

Εχει τώρα τα μπλεξίματά του ο Κυριάκος Βελόπουλος με την αλοιφή Βυζαντινόν που διαφήμιζε ότι χαρίζει δεκαεπτά χειραψίες με υγεία. Φαίνεται όμως ότι η Ελληνική Λύση άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο: αυτήν τη φορά κατά της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που δραστηριοποιείται στη Χαλκιδική. Η βουλευτής του κόμματος Σοφία Αλεξοπούλου κατέθεσε εννιά ερωτήσεις κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική! Σημείωση: ο Κ. Βελόπουλος εκλέχθηκε στη Λάρισα, αλλά δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη βόρεια Ελλάδα. Από τους υπόλοιπους εννιά βουλευτές του οι τρεις έχουν εκλεγεί στη βόρεια Ελλάδα (ο Απόστολος Αβδελάς στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Χήτας στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Μπούμπας στις Σέρρες). Ωστόσο τις ερωτήσεις κατέθεσε μια βουλευτής της Β΄ Πειραιά!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter