Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων για τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα

Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων για τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα

Για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν συνεχώς τη μετασεισμική ακολουθία μετά τον ισχυρό σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σεισμό ωστόσο ήδη έχουν γίνει αρκετοί μετασεισμοί της τάξης των 5 Ρίχτερ γεγονός που θα μπορούσε να εκτονώσει τη σεισμική ακολουθία.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης έκανε λόγο για έναν επιφανειακό σεισμό ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Όπως υποστήριξε ο σεισμός έγινε αισθητός από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Λουτράκι και το Κιάτο. Ο ίδιος προειδοποίησε για έντονη μετασεισμική ακολουθία και συνέστησε να περιμένουμε και να δούμε τις εξελίξεις.

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος υποστήριξε από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για ένα γνωστό και μελετημένο ρήγμα στο οποίο υπάρχουν σεισμολογικά στοιχεία. Μάλιστα όπως είπε έχει εγκατασταθεί σεισμολογικός σταθμός από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λόγω του ρήγματος. 

Προειδοποίησε επίσης, πως η μετασεισμική ακολουθία θα είναι πλούσια και μπορεί να δώσει ακόμα και ένα μετασεισμό μεγέθους 5,5 Ρίχτερ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter