Οι ψεκασμένοι του νεοφιλελευθερισμού

Οι ψεκασμένοι του νεοφιλελευθερισμού

Οταν ο μόνος θεός που πιστεύεις είναι η «αγορά» και η μόνη σταθερά σε μια ατέλειωτη σειρά από μπρος πίσω χωρίς αρχές είναι οι εξυπηρετήσεις των «ημετέρων», δεν είναι περίεργο να αδιαφορείς για τη δημόσια υγεία, κάτι που δίχως αμφιβολία συνεπάγεται ότι αδιαφορείς για τις ζωές που χάνονται γύρω σου.

Αυτό άλλωστε είναι και το καθοριστικό στοιχείο των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού: αδιαφορία για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, που αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι, και στήριξη των επιλογών της Μαξίμου ΑΕ για την προνομιακή μεταχείριση όσων έχουν ιδιαίτερη σχέση μαζί της.

Αυτό δεν άλλαξε ούτε με την πανδημία, καθώς γι’ αυτούς τα κέρδη είναι πάντοτε πάνω από τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και οι όποιες δηλώσεις στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, τύπου «το ΕΣΥ είναι πυλώνας στήριξης της κοινωνίας» που έλεγε ο Κικίλιας ή τα υποκριτικά «χειροκροτήματα» τύπου Μαρέβας, δεν είναι παρά στοιχεία ενός υποκριτικού αφηγήματος που προσπαθεί να κρύψει τη νεοφιλελεύθερη αναλγησία και ιδιοτέλεια.

Αυτή που αποκάλυψε ο αντ’ αυτού Γιώργος Γεραπετρίτης όταν προσπάθησε να μας πείσει ότι περισσότερες ΜΕΘ σημαίνουν περισσότεροι… νεκροί, δηλώνοντας, ως… επιστήμονας, ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».

Και εκείνο που προσπάθησε να μας πουλήσει ένας άλλος «ψεκασμένος» του νεοφιλελευθερισμού, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τη ρήση «δεν χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ» γιατί «κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα», για να εθιστούμε στην ιδέα των ανθρώπων που πεθαίνουν στους διαδρόμους.

Ολα αυτά δεν είναι παρά τηλεοπτικές εκδοχές του βασικού σχεδίου, το οποίο μας παρουσίασε η επαγγελματίας νεοφιλελεύθερη Μιράντα Ξαφά, η οποία «προσωπικά δεν πιστεύει ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι δημόσιο» και γι’ αυτό θεωρεί ότι μόλις περάσει η πανδημία πολλοί γιατροί και οι νοσηλευτές που έβγαλαν το φίδι από την τρύπα πρέπει να απολυθούν, γιατί δεν χρειαζόμαστε «πολυτελές ΕΣΥ», όπως θα έλεγε και ο… συνάδελφός της, επίσης επαγγελματίας νεοφιλελεύθερος, Ακης Σκέρτσος.

Τίποτε όμως δεν λένε τυχαία αυτοί. Και τίποτε δεν λένε από μόνοι τους.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται: λένε φόρα παρτίδα όσα εννοεί ο Μητσοτάκης εκφωνώντας τις φράσεις που χτίζουν οι λογογράφοι του για να θάβεται η αλήθεια.

Γιατί οι νεοφιλελεύθεροι και οι μιντιακές παραφυάδες τους έχουν αντιληφθεί πολύ καλά ότι στον κοινωνικό πόλεμο των λίγων εναντίον των πολλών έχει μεγάλη σημασία ο πόλεμος των λέξεων, το φτιασίδωμα του ψέματος και ο εξοστρακισμός της αλήθειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter