Οι… ψύλλοι του Κυριάκου

Οι… ψύλλοι του Κυριάκου

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει που λέει κι ο σοφός λαός. Κάπως έτσι πορεύεται και ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με το εκλογικό συνέδριο που είχε δεσμευτεί πως θα γίνει πριν το καλοκαίρι, αλλά όλο ανακοινώνεται κι όλο στα χαρτιά μένει. 

Από μια άποψη είναι λογική και αναμενόμενη η αναβλητικότητα του Κ. Μητσοτάκη. Διότι, όταν γίνει αυτό το περίφημο συνέδριο θα πρέπει να εκλέξει νέα πολιτική επιτροπή και νέο γραμματέα. Και τα δύο αυτά «προαπαιτούμενα» φαντάζουν βουνό για την σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Καταρχήν, για τον σημερινό γραμματέα και στενό του συνεργάτη, Λευτέρη Αυγενάκη, που θα πρέπει να «αποκεφαλίσει» παρουσία εκατοντάδων συνέδρων.

Θυμίζουμε πως το Νο2 της ΝΔ που συνομιλούσε, όπως είχε αποκαλύψει το «D», με καταδικασμένους για απαγωγές και εκβιασμούς, πέρα από την κάλυψη που του παρέσχε ο πρόεδρος της ΝΔ, μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την Πολιτική Επιτροπή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για τον «ανανεωτή» Κυριάκο Μητσοτάκη (παρότι πολύ θα ήθελε να «φυτέψει» δικά του στελέχη) να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, περίπου ένα χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές.

Και το τελευταίο που θα αναγκαστεί να κάνει, όταν κι εφόσον πραγματοποιηθεί το συνέδριο, είναι να καταργήσει, όπως μετ΄ επιτάσεως ζητούν όλα τα κορυφαία στελέχη , τις θέσεις αντιπροέδρων. Δηλαδή, εκτός από τον Κωστή Χατζηδάκη, να διώξει τον αγαπημένο του και εμπλεκόμενο στο Novartis-gate Αδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίο συνδιοικούν, κατά γενική ομολογία, τη ΝΔ. Συμπερασματικά, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter