Οι πωλητές Λαϊκών Αγορών μπορούν πλέον να ρυθμίσουν τα χρέη τους

Οι πωλητές Λαϊκών Αγορών μπορούν πλέον να ρυθμίσουν τα χρέη τους

Σε ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ελαφρύνει τα συσσωρευμένα οικονομικά βάρη μεγάλης μερίδας εξ αυτών και να διευθετήσει την είσπραξη τους, διασφαλίζοντας παράλληλα και την εργασία τους.

«Είχαν συσσωρευτεί πολλά μικρά χρέη, πολλών επαγγελματιών», αναφέρει ο εντεταλμένος περιφερικός σύμβουλος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών Μιλτιάδης Ευσταθιάδης σημειώνοντας ότι: «Από τους περίπου 10.000 πωλητές (εμπόρους και παραγωγούς) περίπου 2.000 χρωστούσαν μικρά ή μεγάλα ποσά τα οποία αδυνατούσαν να καταβάλλουν με κίνδυνο να χάσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος καθώς δεν μπορούσαν να εξασφαλίζουν φορολογική ενημερότητα.

Διευκρινίζει ότι τα χρέη προήλθαν από την αδυναμία καταβολής του ημερήσιου τέλους των 4 ευρώ ανά μέτρο πάγκου (4 μ. για τους εμπόρους και 8μ. για τους παραγωγούς) που οφείλουν να καταβάλλουν στην Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας».

Χρήματα, εξήγησε ο κ. Ευσταθιάδης από τα οποία πληρώνονται οι δήμοι για την καθαριότητα στους χώρους των αγορών, η ομοσπονδία, οι υπάλληλοι κ.α.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter