Οι Ρώσοι ανακάλυψαν ένα νέο γιγάντιο δεινόσαυρο μήκους 12 μέτρων και βάρους 10 τόνων (Photos)

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν ένα νέο γιγάντιο δεινόσαυρο μήκους 12 μέτρων και βάρους 10 τόνων (Photos)

Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να περιγράψουν ένα νέο είδος δεινοσαύρων που ζούσε στη Σιβηρία μέχρι και πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια. Μάλιστα του έδωσαν το όνομα Σιβηρικός Τιτάνας. Ο γίγαντας με τον μακρύ λαιμό και την ακόμα μεγαλύτερη ουρά του είναι μόλις ο δεύτερος του είδους του που ανακαλύφθηκε στην επικράτεια της Ρωσίας.

Οι παλαιοντολόγοι από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Tomsk μαζί με ομολόγους τους από το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης είχαν εντοπίσει έναν προηγουμένως άγνωστο τύπο γιγαντιαίου δεινοσαύρου, αφού ανακάλυψαν τα απολιθώματά του σε ένα βράχο στην περιοχή του Kemerovo. Θραύσματα των δοντιών, των σπονδύλων και του ιερού βοήθησαν τους ερευνητές να συνειδητοποιήσουν ότι τα ευρήματά τους ανήκαν σε ένα νέο είδος δεινοσαύρων.

Το είδος αυτό είχε μακρύ λαιμό και ισχυρή ουρά, μπορούσε να φτάσει έως και 12 μέτρα και να ζυγίζει περίπου δέκα τόνους. Παρά το αξιοσημείωτο μέγεθός τους, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι δεν ήταν το μεγαλύτερο στην ομάδα των γιγαντιαίων σαυροπόδων που έτρωγαν φυτά. Ωστόσο, το πλάσμα ονομάστηκε επισήμως ως “sibirotitan astrosacralis” λόγω της περιοχής που κατοικούσε και των νευρώσεων σε σχήμα «αστεριού», σύμφωνα με δελτία τύπου των δύο πανεπιστημίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter