Θαύμα της μηχανικής

Οι Ρώσοι μεταφέρουν μεταλλική γέφυρα 6.000 τόνων για να ενώσουν την Κριμαία με την ενδοχώρα - Εντυπωσιακό Video

Ένα εντυπωσιακό κατασκευαστικό εγχείρημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη νοτιοανατολική Ρωσία. Μία μεταλλική γέφυρα μήκους 227 μέτρων και βάρους 6.000 τόνων μεταφέρεται στο σημείο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί, για να ενώσει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική ενδοχώρα.

Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ώστε να επιτρέπει την κίνηση πλοίων προς την Αζοφική Θάλασσα, ενώ αποτελεί τεχνικό έργο στρατηγικής σημασίας καθώς εξασφαλίζει την αδιάλειπτη σύνδεση της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποίαν ενσωμάτωσε το 2014, μετά την ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς και την εγκαθίδρυση φιλοδυτικού καθεστώτος, με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, στην Ουκρανία.

Η γέφυρα θα περιλαμβάνει έναν αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας καθώς και διπλή σιδηροδρομική γραμμή, ενώ υπολογίζεται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί 40.000 άτομα και δεκάδες συρμούς σε ημερήσια βάση. Προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί στο τέλος του 2018 ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2019. 

Time-lapse of Crimea railway bridge arch being floated into place

Posted by RT Play on Montag, 28. August 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.