Οι SKAGS παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ «Year 2200»

Οι SKAGS παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ «Year 2200»

Όταν το 2020 οι SKAGS κυκλοφόρησαν εν μέσω πανδημίας την πρώτη δουλειά τους με τίτλο «Digital Cage of A Cursed Generation» έκαναν πολλά αυτιά να γυρίσουν στο άκουσμα μιας πρότασης που έφερνε κοντά το ηλεκτρονικό σύμπαν του Jean-Michel Jarre με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα των The Gathering. Και όλα αυτά υπό το… διακριτικό βλέμμα του Steven Wilson.

Το ντεμπούτο του συγκροτήματος που ιδρύθηκε το 2017 και έκανε τα πρώτα του βήματα παίζοντας διασκευές ήταν ένα άλμπουμ για τη γενιά που είναι εξαρτημένη από την τεχνολογία και που είδε την οικονομική κρίση να γκρεμίζει τα όνειρα της. Ένα άλμπουμ που δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές τόσο από τον εγχώριο όσο και από τον ευρωπαϊκό μουσικό Τύπο και έκανε λόγο για μία πολύ ενδιαφέρουσα made in Greece προσέγγιση στον χώρο του εναλλακτικού προοδευτικού ροκ, ενώ οι έντονες κοινωνικοπολιτικές αναφορές στους στίχους μόνο απαρατήρητες δεν περνούν, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Zak που μιλάει για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Τέσσερα χρόνια μετά οι SKAGS επιστρέφουν με το «Year 2200», ένα concept άλμπουμ που οδηγεί τον ακροατή σε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την εξαφάνιση και ξεκινά διαστημικά ταξίδια για την επιβίωση. Σε αυτό το ταξίδι το ροκ στοιχείο είναι εμφανώς πιο έντονο καθώς οι κιθάρες έχουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με τον πρώτο άλμπουμ την ώρα που τα απόκοσμα synths υπηρετούν ιδανικά τον ατμοσφαιρικό χαρακτήρα και συνολικά τη δυστοπική θεματολογία του «Year 2200», με τα φωνητικά της Σπυρρέτας Δρίβα -κάτι ανάμεσα σε και Anneke Van Giersbergen και Dolores O’Riordan- σε ρόλο αφηγητή μιας ιστορίας που μπορεί τελικά να μην απέχει και τόσο πολύ από την πραγματικότητα…

Και είναι αυτό ακριβώς το ταξίδι στο οποίο οι SKAGS μας καλούν να τους ακολουθήσουμε με πρώτο σταθμό όχι κάποιον απομακρυσμένο πλανήτη αλλά το κλαμπ death disco στου Ψυρρή όπου θα παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά, την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Το «Year 2200» κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή.

INFO
Πέμπτη 4 Απριλίου, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Αθήνα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter