Οι STEREOMATIC C.E.O. ανακατασκευάζουν Μίκη Θεοδωράκη - Ακούστε το «MIKIS21» (Video)

Η νέα δουλειά των STEREOMATIC C.E.O. είναι ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφική μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Οι STEREOMATIC C.E.O. ιδρύθηκαν το 2004 από τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο (a.k.a. Constantine Lennoir) και τον Δημήτρη Βόγλη.

Για πρώτη φορά παγκοσμίως το πιο γνωστό μουσικό έργο Έλληνα συνθέτη στον κόσμο ανακατασκευάζεται με τον ήχο και την τεχνική του 21ου αιώνα. 21 κομμάτια, ένας αιώνιος νεωτεριστής της μουσικής και όχι μόνο, σε έναν νέο αιώνα (21ο).

Οι STEREOMATIC C.E.O. με αίσθημα τιμής και σεβασμό στο μεγάλο αυτό έργο και πιστεύοντας ότι το έργο αυτό ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, θέλησαν να το ανακατασκευάσουν όπως πιστεύουν οι ίδιοι ότι θα μπορούσε να είναι σήμερα, από έναν νεωτεριστή της εποχής που δημιουργήθηκε. Πιστεύουν έτσι ότι τιμάται πιο πολύ και αναδεικνύεται η διαχρονικότητα του έργου αυτού, που το «ξανασυστήνουν» με την άποψη τους φυσικά αλλά και με σεβασμό σε αυτό που αντιπροσωπεύει, στις νεότερες γενιές. Θεωρούν ότι τιμούν πιο πολύ τον μεγάλο συνθέτη, μην αντιγράφοντας, αλλά παρουσιάζοντας αυτό που η μουσική του τους κάνει να νιώθουν και να εμπνέονται.

«Το ταξίδι για εμάς ήταν υπέροχο και η μουσική του είναι εδώ, πάντα καινούρια, για να μας ταξιδεύει… για πάντα…»

Το «MIKIS21» είναι ψηφιακή κυκλοφορία της FM Records.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.