Οι συμπτώσεις που φωνάζουν για καραμπινάτο σκάνδαλο

Οι συμπτώσεις που φωνάζουν για καραμπινάτο σκάνδαλο

Παρέκαμψε άραγε τεχνηέντως το κώλυμα του ασυμβίβαστου για να ξαναπάρει τη σύμβαση με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία η βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη;

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τη βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και την επαγγελματική της σχέση ή μη με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Πρόκειται για τη δικηγόρο και στενή συνεργάτιδα στο παρελθόν του Αδωνη Γεωργιάδη η οποία είχε συνάψει συμβάσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ με την ΕΑΒ την περίοδο 2021-23 μέσω της δικηγορικής της εταιρείας. Οπως αποκαλύπτει

σήμερα το Documento, η Κ. Καραμπατσώλη εμφανίζεται να έχει διακόψει τη «σύμβαση παροχής υπηρεσιών» που είχε μέσω της εταιρείας της με την ΕΑΒ λόγω της αποχώρησής της από την εν λόγω εταιρεία.

Η σύμβαση λύθηκε λίγες μέρες αφότου η ίδια εκλέχθηκε βουλευτής Ευβοίας με τη ΝΔ, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε η ίδια εταιρεία με άλλη επωνυμία να συνάπτει σύμβαση με την ΕΑΒ. Η εταιρεία αυτή φέρεται να ανήκει σε πρόσωπα τα οποία συνδέονται με το δικηγορικό γραφείο της Κ. Καραμπατσώλη, δεδομένου ότι χρησιμοποιούσε για ικανό χρονικό διαστημα το ιδιο email και τηλέφωνο ενώ συνέχισε να χρησιμοποιεί τον ίδιο ΑΦΜ και αριθμό μητρώου δικηγορικού συλλόγου, καθότι πρόκειται για αλλάγη επωνυμίας. Είναι πράγματι εντυπωσιακές οι ομοιότητες μεταξύ των δύο εταιρειών, σε σημείο που εκτός από τα αρμόδια όργανα της Βουλής, θα πρέπει και τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ να κινητοποιηθούν, ώστε να διερευνήσουν αν υφίσταται εικονική διαδοχή.

Η λύση της σύμβασης και η τροποποίηση της επωνυμίας

Στις 29 Ιουνίου 2023 υπογράφηκε μεταξύ της ΕΑΒ και της δικηγορικής εταιρείας Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και Συνεργάτες η λύση της σύμβασης που είχε ανανεωθεί λίγες εβδομάδες πριν. Συγκεκριμένα, στις 13 Απριλίου 2023 οι δύο πλευρές σύναψαν «τροποποιητική σύμβαση, σε συνέχεια της από 20/12/2021 σύμβασης παροχής εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών και συμβουλών». Η διακοπή της σύμβασης έγινε, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, επειδή «η νόμιμη διαχειρίστρια της δικηγορικής εταιρείας (σ.σ.: η Κ. Καραμπατσώλη) εξελέγη ως βουλευτής» και επομένως συντρέχει «κώλυμα στο πρόσωπό της».

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου 2023, η ΕΑΒ σύναψε σύμβαση «παροχής νομικών υπηρεσιών» με τη δικηγορική εταιρεία Ο. Μπαλτσαβιά – Χ. Μαγκανά και Συνεργάτες. Πρόκειται για απλή αλλαγή επωνυμίας με ταυτόχρονη αποχώρηση της Κ. Καραμπατσώλη και ανάληψη της εκπροσώπησης από τη δικηγόρο Ουρανία Μπαλτσαβιά. Η τελευταία είχε συνάψει σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με την ΕΑΒ στις 8 Δεκεμβρίου 2022 για θέματα «δημοσίου δικαίου και δημοσίων συμβάσεων». Η δικηγόρος Μπαλτσαβιά εμφανίζεται να εισέρχεται ως εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Ο. Μπαλτσαβιά – Χ. Μαγκανά και Συνεργάτες στις 29 Ιουνίου 2023. Την ίδια μέρα δηλαδή που η Κ. Καραμπατσώλη έλυσε τη σύμβασή της με την ΕΑΒ. Μερικές μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου 2023, η ΕΑΒ υπέγραψε νέα σύμβαση με την Ο. Μπαλτσαβιά – Χ. Μαγκανά και Συνεργάτες. Η εν λόγω σύμβαση επίσης αφορούσε την «παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σε θέματα Αστικού, Ποινικού, Δημοσίου, Διοικητικού και Εμπορικού Δικαίου». Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε για ένα χρόνο, και συγκεκριμένα μέχρι τις 11 Ιουλίου 2024, με αμοιβή 100 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ) ανά ώρα απασχόλησης, με «ταβάνι» τις 60.000 ευρώ συνολικά ανά έτος.

Συμπτώσεις και ομοιότητες με την εταιρεία Καραμπατσώλη

Μέχρι εδώ, με μια πρώτη ανάγνωση, όλα καλά. Ωστόσο, εάν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα στοιχεία των δύο εταιρειών που αναγράφονται στις συμβάσεις, θα διαπιστώσει κραυγαλέες ομοιότητες. Η Ο. Μπαλτσαβιά – Χ. Μαγκανά και Συνεργάτες και η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και Συνεργάτες εμφανίζονται να έχουν τον ίδιο ακριβώς ΑΦΜ (996574579), τον ίδιο αριθμό μητρώου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (80895), ενώ εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 14 στην Κηφισιά. Επίσης η εταιρεία Ο. Μπαλτσαβιά – Χ. Μαγκανά και Συνεργάτες εμφανίζεται να χρησιμοποιεί το email της Κ. Καραμπατσώλη, δηλαδή το info@ kkarabatsolilaw.gr, όπως προκύπτει από τα αρχεία του ΔΣΑ.

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εδώ. Οι δύο εταιρείες εμφανίζονται να χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς σταθερό τηλέφωνο (210-3620445), το οποίο αντιστοιχεί στο δικηγορικό γραφείο της Κ. Καραμπατσώλη, όπως προκύπτει με μια απλή αναζήτηση τόσο στα αρχεία του ΔΣΑ όσο και στο διαδίκτυο. Με απλά λόγια, πρόκειται για δύο εταιρείες με ακριβώς τα ίδια στοιχεία αλλά με διαφορετική επωνυμία, οι οποίες έχουν συνάψει παρόμοιες συμβάσεις με την ΕΑΒ.

Οι μέτοχοι και το γραφείο Καραμπατσώλη

Εντυπωσιακές είναι όμως και οι ομοιότητες όσων συμμετέχουν στην Ο. Μπαλτσαβιά – Χ. Μαγκανά και Συνεργάτες. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το μητρώο των μελών του ΔΣΑ, η δικηγόρος Ουρ. Μπαλτσαβιά δηλώνει ως διεύθυνση την οδό Εμμ. Μπενάκη 14 και τηλεφωνικό αριθμό το 2103620445. Πρόκειται για τη διεύθυνση του δικηγορικού γραφείου της Κ. Καραμπατσώλη και τον αριθμό που αντιστοιχεί στο γραφείο της.

Την ίδια διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό χρησιμοποιεί και η δικηγόρος Χαρά Μαγκανά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στον ΔΣΑ.

H απάντηση Καραμπατσώλη

Το Documento επικοινώνησε με την κ. Καραμπατσώλη, η οποία υποστήριξε ότι συνεργαζόταν στο παρελθόν με την κ. Μαγκανά στη δικηγορική εταιρεία Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και Συνεργάτες. Στη συνέχεια όμως η κ. Καραμπατσώλη αποχώρησε και γι’ αυτό υπάρχουν, όπως ισχυρίστηκε, «όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα». Σύμφωνα με την κ. Καραμπατσώλη, «δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τις δύο δικηγόρους ούτε κάποια σχέση δική της με τη νέα δικηγορική εταιρεία». Οι δύο δικηγόροι έχουν πλέον συστήσει δική τους εταιρεία και έχουν μετακομίσει σε νέα έδρα, ενώ όπως αναφέρει «κράτησαν το ΑΦΜ της προηγούμενης εταιρείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter